TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.Gündemdışı söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'de...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'de yaşayanların, bundan böyle termik santraller nedeniyle maske takmak zorunda kalacaklarını savundu.

Konuşmasına maske takarak devam eden Öz, önemli bir yenilenebilir enerji potansiyeline sahip olan Türkiye'de, rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanılması gerektiğini belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da "MHP 47 yıllık tarihiyle, siyasal duruşuyla demokrasimizin, çok partili siyasi hayatın çınarlarından biridir" dedi.

Partilerinin bugüne kadar çok çetin yollardan geçtiğini anlatan Vural, buna karşın inandıkları davadan asla vazgeçmediklerini ve her zaman dik durduklarını kaydetti.

Vural, "MHP, programıyla, idealleriyle, hedefleriyle yalnızca Türk milletinin değil, müşterek kültür dairesinde yaşayan mazlum milletleri, yaşadığımız bu küresel kaos ve kargaşadan kurtaracak anlayışın da iddianın da idrakin de yegane temsilcisidir" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de seçim bölgesinin tarih boyunca medeniyetlerin merkezi olduğunu, bu nedenle turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Şehrin kış turizmi alanındaki olanaklarını da değinen Deligöz, Erzurum'un kış turizminin başkenti ilan edilmesini beklediklerini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bazı yerlerde sokağa çıkma yasağının devam ettiğini anımsatarak, bu süreçte Meclis'te Genel Kurul ve bütçe görüşmelerine verilen bir haftalık arayı eleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır da ülkenin terörle mücadelede yasal ve meşru hakkını kullandığını belirterek, sokağa çıkma yasaklarının durduk yerde çıkartılmadığını anlattı.

Bu yasaklara ilişkin AİHM'e yapılan başvuruların da reddedildiğini vurgulayan Çakır, bu kararlarla Türkiye'nin meşru tavrının teyit edildiğini ifade etti.

Parlamentonun görevini yerine getirdiğini ve sorumluluğunun bilincinde olduğunu kaydeden Çakır, ülkenin tamamında barış ve kardeşliğin tesisi için hep birlikte ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Anayasa'nın 87. Maddesine göre savaş ilanının, TBMM'nin uhdesinde olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı da olsa kimsenin, Meclis'ten böyle bir karar çıkmadan kimi ülkelere yönelik savaş nağraları atmasını yadırgadığımı ve TBMM'nin iradesine bir saygısızlık olarak değerlendirdiğimi belirtmek isterim" dedi.

TBMM Genel Kurulu toplandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :