TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Başkanvekili Aydın ile AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri, Isparta'da şehit olan askerlere rahmet dileğinde bulundu

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri, eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçağın, Isparta'nın Yalvaç ilçesinin Kaşıkara bölgesinde düşmesi sonucu şehit olan üç askere rahmet dileğinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Azerbaycan 20 Ocak Hüzün Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, 20 Ocak 1990'ın sıradan bir tarih olmadığını, bu tarihte Sovyet ordusunun Bakü'ye girerek, 143 masum Azerbaycan vatandaşını katlettiğini anımsattı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın tasada ve üzüntüde birlikte olduğunu vurgulayan Ünüvar, bu nedenle dost ve kardeş Azerbaycan'ın hüznünü paylaştıklarını dile getirdi.

Türk tarihinde bir soykırımın olmadığını ancak Türklerin çok sayıda soykırıma maruz kaldığını belirten Ünüvar, Hocalı katliamının da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Başkanvekili Aydın da dost ve kardeş Azerbaycan'ın 20 Ocak Hüzün Günü'nü andıklarını ve acılarını paylaştıklarını vurgulayarak "Bir ve beraber olduğumuzu buradan bir kez daha bizler de yineliyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Genel Kurula katılan Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim de kordiplomatik locasından konuşmayı dinledi.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Ulaş Yurdakul'un cezaevindeki ölümüne ilişkin konuşmasında, Balıkesir Kepsut Cezavindeki kalan Yurdakul'a aylarca şiddet uygulandığını ileri sürdü.

Başkanvekili Aydın, paralimpik milli kadın sporcuların Genel Kurul'a izleyici olarak katıldıklarını belirterek, TBMM olarak bütün siyasi parti grupları adına kendilerini selamladıklarını ve tebrik ettiklerini söyledi. Aydın'ın sözleri üzerine, milli sporcular milletvekillerince alkışlandı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, hızlı tren konusunun yılan hikayesine döndüğünü ve 11 yıldır bir şey yapılamadığını savunarak, "Kayseri'ye hızlı tren ne zaman gelecek?" diye sordu.

Şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da bir takım sorunlar yaşandığını aktaran Arık, alt yapıda yaşanan sorunlara da değindi.

Başkanvekili Aydın, Isparta'nın Yalvaç ilçesi kırsalında CASA tipi bir askeri uçağın düşmesi sonucu 3 askerin şehit olduğunu aktararak, şehitlere rahmet, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine de başsağlığı diledi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, taşeronların kadroya alınmasında bir takım adaletsizlikler olduğuna dikkati çekerek, bunun düzeltilmesi talebinde bulundu.

Sosyal yardımlaşma vakıflarının kamu görevini yerine getirdiklerini anımsatan Usta, buralarda çalışanlara da kadro verilmesini istedi. Usta, Isparta'da şehit olan askerlere rahmet dileyerek, "Milletimizin başı sağolsun." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı iki davanın bugün Ankara'da görüldüğünü anımsatarak, "Bir siyasetçi, hükümeti, bakanları ya da siyasetçileri eleştirmeyecek de gerçekten ne yapacak? Bu, bir siyasetçinin en doğal hakkıdır." ifadelerini kullandı.

Kerestecioğlu, Demirtaş'ın çok önemli bir siyasi rakip olarak görüldüğü için etkisizleştirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, OHAL ile yönetilen bir Türkiye'nin söz konusu olduğunu savunarak, KHK'lerin ivedilikle Meclis gündemine alınmasını istedi. Özkoç, bu konuda Meclis Başkanlığını göreve davet ettiklerini söyleyerek, OHAL'in uzatılmasını istemediklerini kaydetti.

Başkanvekili Aydın, KHK'ların Meclis Başkanlığınca doğrudan Meclis gündemine alındığını anımsatarak, ancak bunların görüşülme sırasının ise Danışma Kurulu kararı veya grup önerisi üzerine Genel Kurulun onayı sonrasında belirlendiğine işaret etti. Meclis Başkanlığının, üzerine düşen görevi yaptığını belirten Aydın, Meclis Başkanlığının gündem belirleme görevinin olmadığını vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu da OHAL'in iktidar için bir fırsat olduğunu ileri sürerek, "Bu ülke artık OHAL ile yönetilemez." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Isparta'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, millete başsağlığı diledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :