TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP Artvin Milletvekili...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, Cerattepe ile ilgili yargı sürecinde Danıştayın, çevrecilerin aleyhine karar verdiğini anımsatarak, konunun uluslararası yargıya taşınacağını söyledi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, 15 Temmuz darbe girişimi konusundaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen halkın cesaretinin hainlerin planlarını altüst ettiğini belirtti.

Darbe girişimini planlayanların ve bunda yer alanların hesap vereceğini vurgulayan Bostan, güçlü bir Türkiye'yi kendine tehdit olarak gören Batı'nın ve onun yanındaki şer odaklarının Türkiye'nin aleyhinde her türlü politikayı izlemeye devam edeceğini ifade etti. Bostan, "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra şimdi de varoluş savaşı vermekte olduğumuzu unutmadan hareket etmek zorundayız. Onlarla baş etmenin yolu, her türlü ayrılığa rağmen vatan söz konusu olduğunda sorgusuz, sualsiz bir araya gelebilen millet olmaktan geçmektedir." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bingöl'ün Kiğı ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman onbaşı Hakan Demirci'ye Allah'tan rahmet diledi. Demirci'nin Nevşehir'deki cenaze töreninde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın isteğiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenginin olması gereken yerden kaldırtılarak uzak bir bölgeye götürüldüğünü ve yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çelenginin konulduğunu savunan Altay, valinin tutumunu şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Bingöl'de terör saldırısında şehit olan üsteğmen Arif Kalafat'a rahmet, Hakkari'de yaralanan askerlere de acil şifalar diledi.

FETÖ'ye karşı devletin mücadele ettiğini dile getiren Bostancı, bu mücadeleyi desteklemenin herkesin ahlaki görevi olduğunu, itiraz ve eleştirileri bu mücadelenin önüne koyan bir dili şiddetle reddettiğini belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, bugün Hakkari'deki terör saldırısında yaralanan 17 askere acil şifa dileğinde bulundu. 15 Temmuz'daki darbe girişimini bir kez daha kınadıklarını dile getiren Usta, bu darbe girişiminin sadece belli bir siyasi görüşe karşı değil, 80 milyon yurttaşa karşı yapıldığını söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, ülkede gerçekten demokrasi isteniyorsa öncelikle siyasilerin birbirlerine karşı demokratça ve barışçıl sözlerle yaklaşması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarının bulunduğu tişört giydiği görüldü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :