TBMM Genel Kurulu: Kuş Cenneti'ni gözümüz gibi koruyacağız

TBMM Genel Kurulu: Kuş Cenneti'ni gözümüz gibi koruyacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "İzmir Kuş Cenneti'ni gözümüz gibi koruyacağız. Kuş Cenneti hiçbir şekilde ranta açılamaz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Kuş Cenneti'nin ranta açılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Endişe etmenize gerek yok, Kuş Cenneti'ni gözümüz gibi koruyacağız." dedi.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, ramazanın başlaması dolayısıyla gündem dışı söz aldı.

Ramazanın insanlık ve Müslüman alemi için anlam ve önemine işaret eden Kılıç, ramazan ve ardından gelecek bayramın hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise gündem dışı konuşmasında İzmir Kuş Cenneti'ne değindi.

İzmir Kuş Cenneti'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığının yerel yönetimle olan protokolü yenilemediğini belirten Balbay, Kuş Cennetinin nasıl bir kaderle karşı karşıya olduğu yönünde endişeler taşıdıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bu endişeleri giderecek açıklamalar yapmasını istedi.

Genel Kurul'da bulunan Bakan Eroğlu da Balbay'a yanıt verdi.

İzmir Kuş Cenneti'ne ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasındaki protokolün süresinin dolduğunu ve yenilenmediğini anlatan Eroğlu, söz konusu alan ve benzeri yerlerle ilgili bakanlığın master planlar hazırladığını ve yönetimi ele aldığını bildirdi.

Eroğlu, "Hiç endişe etmenize gerek yok, kuş cennetini gözümüz gibi koruyacağız. İzmir Kuş Cenneti hiçbir şekilde ranta açılamaz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti iktidarlarının İzmir'e büyük önem verdiğini ve başta su sorunu olmak üzere pek çok sıkıntıyı giderdiklerini belirten ve çeşitli yatırımlar hakkında bilgi veren Eroğlu, "İzmir'e en büyük yatırımları biz yaptık. Bütün sahalarda İzmir'e ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız da." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise kayıp çocuklar konulu gündem dışı konuşmasında, bin aydan hayırlı olarak nitelendirilen ramazanda Meclis'in çağrıda bulunmasını ve ülkedeki çatışmaların sona ermesini, huzur ve dostluk ortamının hakim olmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da yerinden yaptığı konuşmada, 11 ayın sultanı ramazanın ülkeye ve tüm Müslüman alemine hayırlı olmasını diledi.

Akçay, 27 Mayıs'ın eski bakanlardan Gün Sazak'ın ölüm yıl dönümü olduğuna işaret ederek, Sazak'ın siyaset anlayışının bugüne de örnek alınması gerektiğini bildirdi.

HDP Grubu adına konuşan Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça ile ilgili sözlerini eleştirdi.

Toğrul, çeşitli konulardaki soru önergelerinin TBMM Başkanlığınca temelsiz gerekçelerle iade edildiğini de savunarak, bu yolla gerçeklerin ortaya çıkarılmasının engellenmek istendiğini iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaklaşan ramazanın israf ve yoksulluğa karşı daha duyarlı yaklaşılmasına vesile olması temennisinde bulundu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın iftar davetlerini hatırlatan ve kadın milletvekilleri için ayrı bir iftar daha organize edilmesini eleştiren Özel, bunun ayrımcı bir yaklaşım olduğunu, kadın milletvekillerinin bu duruma tepki göstermesi gerektiğini savundu.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ise Özel'in sözleri üzerine Meclis Başkanlığının kadın milletvekilleri için geçen yıl da ayrıca bir iftar düzenlediğini, bunda bir art niyet görmediğini, aksine pozitif ayrımcılık olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Buldan'ın bu sözleri AK Parti sıralarından alkış aldı.

Özel, partisinin kadın milletvekillerinin Meclis Başkanı Kahraman'a kadın ve erkeklerin birlikte katılacağı iftarın yanı sıra kadın milletvekillerine ayrı iftar daha düzenlemesini eleştiren bir mektup gönderdiklerini aktardı.

Kahraman'ın davetinde kadın milletvekilleri için "Hanım" milletvekilleri ifadesini kullanmasını da eleştiren Özel, Buldan'ın bu konudaki görüşünü de merak ettiklerini belirtti.

Buldan ise "Ben kadın milletvekilleri diyorum Sayın Özel. Bu konuda sizin yanınızdayım" karşılığını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Şair Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıl dönümü olduğuna işaret ederek, Kısakürek'in Türk ve dünya edebiyatı ile fikir dünyası açısından önemine değindi.

Grup Başkanvekillerinin konuşmasının ardından Buldan, ramazanın duaların edildiği, küskünlerin barıştığı, dargınlıkların sona erdiği günler olduğunu kaydetti.

Ramazanın ülkeye bir an önce barış, huzur, kardeşlik, adalet ve özgürlük getirmesini dileyen Buldan, 10 milletvekili tutuklu bir parlamentonun eksik bir parlamento olduğunu, kutsal günlerin bu eksikliğin de giderilmesine vesile olmasını temenni etti.

Buldan, "10 milletvekilinin tutuklu olduğu parlamentonun siyasi faaliyetlerini tam anlamıyla yerine getirdiği söylenemez. Milletvekillerinin yeri cezaevi değildir, parlamentodur. Bu hukuksuzluğun bir an önce giderilmesi temennisinde bulunmak istiyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanlık tezkeresinin oylamasından önce AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, karar yeter sayısı istedi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, yapılan üç oylamada da karar yeter sayısı bulunamayınca, birleşimi Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :