TBMM Genel Kurulu, Kahraman başkanlığında toplandı

TBMM Genel Kurulu, Kahraman başkanlığında toplandı

Meclis Başkanı Kahraman, CHP Grup Toplantısı'nda atılan bazı sloganlarla ilgili konuyu incelediğini ve gerekeni yapacağını söyledi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

Kahraman'ın bileşimi açmasının ardından "Toplantı yeter sayısı vardır." demesine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal itiraz etti. Kahraman, Tanal'a, "Görüyorum efendim." dedi.

Kahraman, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline söz verdi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, gündemdışı konuşmasında, Afyonkarahisar'ın sorunlarına değindi. Afyonkarahisar ve ilçelerinin "kan ağladığını" savunan Köksal, üreticilerin ürününün para etmediğini savundu.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkışı" konulu gündemdışı konuşmasında, "Bugün karşımızda olan en büyük tehlike milletimizi Kürt-Türk diye ayırmak ve birbirinden koparmaktır. Miletimiz ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında ve bilincindedir. Milletimiz oynanan oyunu bozacak, saldırılara dik duracak, komplolara fırsat vermeyecek. 19 Mayıs, vatan topraklarına el uzatanlara muhteşem cevaptır. 19 Mayıs'ı küçültmek ve değersizleştirmek doğru bir tavır değil." diye konuştu.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ise "Ahilik Haftası" konulu gündemdışı konuşmasında, Anadolu'da kabul görmüş olan ahiliğin günümüzde hak ettiği karşılığı bulamadığını söyledi.

- CHP Grubu'ndaki slogan tartışıldı

Yerinden kısa söz talebinde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, CHP Grup Toplantısı'na katılan ziyaretçilerin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sloganla kesildiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını sürdürdüğünü ifade eden Çakır, "Benim ağzıma almakta haya edeceğim slogan tekrarlanmıştır. 'Edep yahu' diyor ve bu çirkinliği kınıyoruz. Konuyla ilgili olarak Meclis Başkanlığına başvurduk, yasal olarak da hukuki girişimlerimizi yapacağız." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Çakır'ın sözlerine yanıt verirken, siyasetin nezaket içinde yapılmasını istediklerini ifade ederek, "Nerede olursa olsun hakareti tasvip etmiyoruz. Keşke Cumhurbaşkanı da 13 yaşındaki evladını kaybetmiş anneyi yuhalatmasaydı. Bir tek burada oluyor da sizde olmuyor diye bir şey yok. Sizde bunun yüzlerce örneğini saymak, sıralamak mümkündür. Grup toplantımızda bir küfür ifadesinin olmadığını ifade ediyorum." dedi.

- "Konuyu inceliyorum ve gereğini yapacağım"

Meclis Başkanı Kahraman, grup toplantılarına katılanların zaman zaman tezahüratta bulunduğunu belirterek, bunların bir bölümünün incitici ve kaba olduğunu kaydetti. Siyasi nezakete dikkat etmek gereğini vurgulayan Kahraman, "Bendeniz konuyu inceliyorum ve gerekeni yapacağım." ifadesini kullandı.

Öte yandan 64. Hükümet'in istifasının kabulü ve yeni hükümetin kuruluşuna kadar görevine devam etmesine, 65. Hükümetin kuruluşuna ilişkin AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın görevlendirildiğine, yeni bakanlar kurulu listesinin onaylandığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri okunarak bilgiye sunuldu.

Kahraman, 65. Hükümet programının ne zaman Genel Kurula sunulacağını, Bakanlar Kurulu sırasında oturan Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'e sordu. Türkeş'in "bugün sunmak istediklerini" belirtmesi üzerine Kahraman, AK Parti'nin konuya ilişkin önerisinin olduğunu kaydetti.

Genel Kurulda, milletvekilleri, Bakanlar Kurulu sıralarına gelerek, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Tuğrul Türkeş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi tebrik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :