TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Meclis bugün, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un resmi tatil ilan edilmesine dair teklif için mesai yapıyor

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu bugün, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un resmi tatil ilan edilmesine dair kanun teklifi için mesai yapıyor.

Genel Kurulda kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un resmi tatil ilan edilmesine dair kanun teklifi ve Türkiye ile Sudan Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, gündemin ön sırasına alındı.

Öneriye göre ayrıca Genel Kurul bugün, bu teklifin bitimine kadar mesai yapacak.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Kurulda görüşülecek bu teklifi 4 partinin desteklediğini belirterek, bugünkü Genel Kurul çalışmalarının saat 19.00'dan sonra da Meclis TV'den yayınlanmasını istedi.

Öte yandan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin doğrudan gündeme alınması önergesi kabul edilmedi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın Grup Başkanvekili seçilmesiyle boşalan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu seçildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :