TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "Bizim için IŞİD de PYD de PKK da aynı ekibin oyuncusudur, aynı terör örgütleridir"- CHP Grup Başkanvekili Altay:- "Türkiye'nin bilinçli, planlı bir şekilde darbe ortamına hazırlandığı, Hilmi Özkök'ün açıklamalarıyla çok

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Bizim için IŞİD de PYD de PKK da aynı ekibin oyuncusudur, aynı terör örgütleridir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ahmet Taner Kışlalı'nın, 21 Ekim 1999'da katledildiğini anımsatarak, Kışlalı'nın, Kültür Bakanlığı sırasında Türkiye'nin kültür dünyasına büyük katkılar sunduğunu söyledi.

Balbay, Kışlalı'nın, Atatürkçülüğü ve Türkiye'nin tam bağımsızlığını kabul edemeyenlerce katledildiğini belirterek, "Türkiye'de bugünkü karanlık, Fetullah belası, o günlerdeki aydınlarımızın katledilmesi, Atatürkçülük'ün toplumda yerleşmesinin büyük ölçüde engellenmesi nedeniyle yaşanmaktadır." diye konuştu.

Hamzaçebi de Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı saygıyla ve şükranla andığını dile getirerek, "Kendisi maalesef karanlık bir cinayete kurban gitmiştir ve bugüne kadar da aydınlatılamamıştır. Tarihimizin acı sayfalarından birisidir bu." ifadesini kullandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı konuşmada, Ahiliğin, Türk milletine has sosyo ekonomik bir düzen olduğunu söyleyerek, esnafın güvenin, kardeşliğin teminatı, birliğin sigortası ve ekonominin temel taşı olduğunu anlattı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Şehit Aileleri ve Gazilerin Sorunları konusundaki konuşmasında, siyasi iktidar tarafından şehitliğin her fırsatta sulandırılmaya başlandığını iddia etti.

Şimdi de 15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile terör şehit ve gazileri arasında ayrım yapıldığını ileri süren Akçay, şehit ve gaziler arasında ayrım yapılmasına karşı olduklarını belirtti.

Akçay, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için Hükümet eliyle yardım kampanyaları düzenlendiğini ve televizyonlarda programlar yapıldığını hatırlatarak, "Bütün bunları destekliyoruz. Ancak terör şehitlerimiz ve gazilerimiz için neden yardım kampanyası yapılmadığını, neden ev verilmediğini de Hükümete soruyoruz." dedi.

Erkan Akçay, 15 Temmuz şehit ve gazilerine ne hak veriliyorsa terör şehit ve gazilerine de aynı hakların verilmesini istedi. Akçay, Hakkari'de bugün şehit düşen askerlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Türk Hava Kuvvetleri tarafından, Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgelere düzenlenen hava harekatını eleştirdi. Öte yandan Baluken, partilerine yönelik siyasi soykırım yapıldığını iddia ederek, HDP'lilerin gözatına alındığını aktardı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinerek, "Türkiye'nin bilinçli, planlı bir şekilde darbe ortamına hazırlandığı, Hilmi Özkök'ün açıklamalarıyla çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır." değerlendirmesinde bulundu. Altay, darbe girişiminde yer alan Adil Öksüz'ün hangi istihbarat örgütünün mensubu olduğu, bu kişinin kim veya kimler tarafından ortadan kaybedildiği sorularını yöneltti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Hakkari Çukurca'da şehit olan askerlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türk askerinin teröristlerle mücadele ettiğini ve bu mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Turan, diğer yandan "siyasi soykırım" ifadesini de çok yakışıksız bulduğunu, bu konudaki eleştirinin hakkaniyetten uzak olduğunu kaydetti.

Bülent Turan, terör örgütü DEAŞ'ın ne olduğunu bilen ve bunu söyleyen bir Hükümet olduklarını belirterek, "Bizim için IŞİD de PYD de PKK da aynı ekibin oyuncusudur, aynı terör örgütleridir. Türkiye'yi başka bir takım örgütlerle beraber anıyor olmak iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır." diye konuştu.

Başkanvekili Hamzaçebi'de Hakkari Çukurca'da şehit olan askerlere rahmet, ailelerine ise sabırlar diledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :