TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:"15 Temmuz, seçilmiş Cumhurbaşkanı, hükümet, siyasi partiler ve topyekün 79 milyonunun hedef alındığı bir darbe girişimiydi. Aynı zamanda sadece bir darbe girişimi değil en kanlı darbe girişimi ve bir terör saldırısıydı"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "15 Temmuz, seçilmiş Cumhurbaşkanı, hükümet, siyasi partiler ve topyekün 79 milyonunun hedef alındığı bir darbe girişimiydi. Aynı zamanda sadece bir darbe girişimi değil en kanlı darbe girişimi ve bir terör saldırısıydı." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, OHAL sonrasında cezaevlerinde ihlallerin arttığını savundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Bağımsızlık harekatının karargahı olan Ankara, milli mücadeleye yön vermiş, vatanımızın ve milletimizin kurtuluşunda önemli bir merkez olmuştur." ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci ise kent politikaları ve mekanın sosyolojik etkileri hakkında gündem dışı söz alarak, "Başkanlık sistemi, yani dikta rejimi, öncelikle mekanla getirilmek isteniyor. Anayasa değişikliğinden önce başkanlık sistemi, Ankara'nın kent planının değiştirilmesiyle getirilmek isteniyor. " diye konuştu.

- "Danıştay'ın kararını önemsiyoruz"

Konuşmaların ardından grup başkanvekilleri yerinden söz alarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümünün kutlandığını vurgulayarak, "Ankara, Kurtuluş Savaşı'ndan itibaren aynı zamanda milletimizin birliğinin, devletimizin varlığının ve TBMM'nin de sembolü olmuştur." dedi.

Akçay, Danıştayın devlet nişanlarında, Atatürk silueti ve Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılması nedeniyle açılan davaya ilişkin verdiği kararı önemsediklerini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, partilerine yönelik birçok merkezde yapılan operasyonda aralarında il, ilçe eş başkanları ile belediye başkanlarının bulunduğu 181 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara'nın tarih içinde tekrar tekrar doğmuş bir kent olduğunun ve en önemli geleneklerinden birinin ise cumhuriyetçilik olduğunun altını çizdi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümünün kutlandığını belirterek, "Nasıl ki Ankara o dönemde İstiklal Mücadelemizi başarıya ulaştıran bir merkez olmuşsa, 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminin bastırılmasında da yine önemli bir rol üstlenmiştir. Atatürk ve o dönemin parlamento mensuplarını şükranla ve rahmetle anıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"15 Temmuz, seçilmiş Cumhurbaşkanı, hükümet, siyasi partiler ve topyekün 79 milyonunun hedef alındığı bir darbe girişimiydi. Aynı zamanda sadece bir darbe girişimi değil en kanlı darbe girişimi ve bir terör saldırısıydı." diyen İnceöz, bu sinsi terör örgütü ve diğer terör örgütleriyle mücadelede, 79 milyonun ve parlamentonun ortak bir dille, soruşturmaların ve kovuşturmaların kesintiye uğratılmaması için o geceye karşı hep birlikte yek duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

Başkanvekili Aydın da divan olarak Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü kutladıklarını ve o günden bugüne istiklal ve istikbal mücadelesi veren tüm şehitleri rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :