TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın:-"Kerbela olayı, şüphesiz bütün Müslümanların ortak acısıdır. İslam dünyasının birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bugünler bizler için bir ibret vesilesidir. Bundan çıkaracağımız çokça dersler olmalıdır"

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Kerbela olayı, şüphesiz bütün Müslümanların ortak acısıdır. İslam dünyasının birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bugünler bizler için bir ibret vesilesidir. Bundan çıkaracağımız çokça dersler olmalıdır." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 10 Muharrem Kerbela Matem Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, "Dünyanın neresinde bir zulüm görülüyorsa orası Kerbela'dır. Nerede hayrın ve şerrin kavgası varsa orası Kerbela'dır. Orada İmam Hüseyin değil, insanlık onuru katledilmiştir." ifadesini kullandı.

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, imzalanan uluslararası sözleşmelere rağmen, Türkiye'de kız çocuklarının okula devam etmesinde sorunlar yaşandığını ve kız çocuklarının yüzde 13'ünün hala çocuk yaşta evlendirildiğini belirtti. Depboylu, Mecliste Çocuk Hakları Komisyonu kurulmasını istedi.

AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Hazreti Hüseyin'in, İslam'ın kardeşliği için mücadele ettiğini bildirdi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Muharrem Aşure Günü olan bugünde, tüm İslam alemi için hüzün kaynağı olan Kerbela vakasının yaşandığını anımsatarak, "Hazreti Peygamberimizin emanetini korumak ve Ehlibeyt sevgisini muhafaza etmek için canını feda eden Hazreti Hüseyin ve aile fertlerinin şehadete yürüdüğü gün." diye konuştu.

Aydın, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle Kerbela şehitlerimizi, o günden bugüne tüm şehitlerimizi, rahmetle anıyoruz. Rabbim onların şefaatine bizleri de nail etmeyi nasip etsin. Bu acı, Kerbela olayı, şüphesiz bütün Müslümanların ortak acısıdır. İslam dünyasının birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bugünler bizler için bir ibret vesilesidir. Bundan çıkaracağımız çokça dersler olmalıdır. Bu nedenle 10 Muharrem şuurunu en derin bir şekilde idrak etmemiz büyük önem arz etmekte, birlik, dirlik ve kardeşliğimiz için, acı, hüzün ve kederde ortak olmamız için bizlere yol göstermektedir. Tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Ehlibeyt sevgisiyle bir arada olmasını, Rabbimin bir daha İslam alemine Kerbela'lar yaşatmamasını, Yezitlerle karşılaştırmamasını, şerlerden uzak tutmasını temenni ediyor, 10 Muharrem'in ve Aşure Gününün hayırlara vesile olmasını diliyorum."

AK Parti Dicle İlçe Başkanı ve Özalp İlçe Başkan Yardımcısının hunharca katledilerek şehit edilmesinin derin bir üzüntü verdiğini dile getiren Aydın, terörü bir kez daha lanetlediğini belirtti.

Aydın, "Bu bağlamda, tüm zalimlere, yezidlere ve terör örgütlerine karşı gelin canlar bir olalım diyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadesini kullandı.

-"Terörle mücadele milli bir davadır"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, terörizmle etkin bir mücadelenin önemine dikkati çekerek, hayata geçirilecek terörizmle mücadele konsepti çerçevesinde bir vizyon geliştirilmesi, siyasetin oluşturulması ve eylem planı hazırlanması gerektiğini anlattı.

Geçen yıl gerçekleşen Ankara Garı önündeki terör saldırısının ise Türk milletinin birliğine karşı yapılmış bir eylem olduğunu belirten Akçay, "Bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde terörle mücadeleye devam etmemiz çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, terör saldırılarında bugüne kadar şehit olanları saygıyla andıklarını belirterek, terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ ile çember içine alınmak istenen Türkiye'de bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna işaret etti.

AK Parti ilçe teşkilatları görevlilerinin katledilmesinin, Türkiye siyasetine yapılmış bir suikast olduğunu vurgulayan Gök, "Bu suikastleri yapanlar bilmelidir ki Türkiye'deki tüm siyasetçiler böylesine olaylarda daha fazla birbiriyle kenetlenecek ve terör karşısında tek bir grup olacaklardır." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Ankara Garı'nda geçen yıl düzenlenen terör saldırısında 101 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, onların barış mirasına sahip çıkacaklarını bildirdi. Siyasi cinayetleri de en sert şekilde kınadıklarını dile getiren Baluken, hiçbir gerekçenin, bu siyasi cinayetleri meşrulaştırmak için öne sürülemeyeceğini belirterek, demokratik siyaset alanının genişletilmesini istediklerini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, özellikle son zamanlarda AK Parti'li siyasetçilere yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınadıklarına değindi. Elitaş, AK Parti'li kadrolara karşı yapılan bu gaddarca eylemin, terörist faaliyetlerin, AK Parti kadrolarını yıldıramayacağını belirterek, partisinin PKK terör örgütü ve uzantıları ile DEAŞ ve uzantılarına karşı mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini kaydetti.

Bu arada TBMM'yi ziyaret eden Pakistanlı milletvekillerinden oluşan heyet, bir süre Genel Kurul çalışmalarını izledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :