TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "15 Temmuz darbe girişimine karşı kararlı bir mücadele sergileniyor. Hukukun temel ilkeleri bu mücadelede en temel düstur. İşin Meclis boyutu var. Olağanüstü hal dolayısıyla KHK'lar çıkarıldı, gerek görülünce çıkarıla

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "15 Temmuz darbe girişimine karşı kararlı bir mücadele sergileniyor. Hukukun temel ilkeleri bu mücadelede en temel düstur. İşin Meclis boyutu var. Olağanüstü hal dolayısıyla KHK'lar çıkarıldı, gerek görülünce çıkarılacak. Bunların da Meclis'te görüşülmesinde, hızlı, verimli, bütün muhalefet partilerinin de katkılarının sağlanması istikametinde bir anlayış güdüyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin gündem dışı yaptığı konuşmada, konseyde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'nin kurucu üye olarak yer aldığını belirterek, konseyin, temel araç ve görevlerini sıraladı.

İsen, konseyin siyasi anlamda önemli çalışmalar yaptığını, AK Parti iktidarı döneminde faaliyetlerin ivme kazandığını kaydetti.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Prof. Dr. Bahriye Üçok'un ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Bahriye Üçok, Anadolu aydınlanmasının başladığı 1919 yılında doğdu. 1919'un hakkını verdi. Cumhuriyet aydınlanmasının örnek kadını oldu." değerlendirmesini yaptı.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise kapatılan radyo ve televizyonlara ilişkin gündem dışı konuştu.

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bugün Türkiye'deki ilk uçak fabrikasının açılışının yıl dönümü olduğunu, fabrikanın ilerleyen yıllarda kapatılmasının da sıradan ve tarihi bir vaka olarak düşünülemeyeceğini belirtti.

Akçay, Türkiye'nin, savunma sanayisinde önemli projeler yürüttüğünü vurgulayarak, "Beklentimiz bu projelerin yüzde 100 yerli ve milli olarak kendi tasarım ve mühendislerimizle üretilmesidir." diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, iki yıl önce 6-7 Ekim tarihinde, HDP'nin "Kobani olayları" dolayısıyla halkı sokağa çağırması neticesinde birçok yerde vahşetler yaşandığını, 2 polisin şehit edildiğini ve Diyarbakır'da yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ile üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 221 vatandaş ve 139 polisin yaralandığını anımsattı.

Bostancı, "HDP, demokratik mecralardan yetki ve kuvvet alan bir siyaset olarak sokağa yönelik bu tür çağrıların ne tür sonuçlar çıkaracağı hususunda sanıyorum Kobani olaylarından sonra bir derse sahip olması gerekir ama bugüne kadar HDP'den bu anlamda ders alındığına ilişkin bir değerlendirme ve özeleştiri görmedik. Aksine, bu olayların bir provokasyon olduğu yolunda bir savunma gördük. Bu provokasyon savunması doğal olarak insanın aklına şu soruyu getiriyor, 'acaba HDP MYK'sının da 6-7 Ekim tarihlerinde halkı sokağa çağırması bu provokasyonun bir parçası mıydı?' Bunu sormak isterim." ifadesini kullandı.

- "Kararlı bir mücadele sergileniyor"

15 Temmuz darbe girişimine karşı kararlı bir mücadele sergilendiğine işaret eden Bostancı, şöyle devam etti:

"Hukukun temel ilkeleri bu mücadelede en temel düstur. İşin Meclis boyutu var. Olağanüstü hal dolayısıyla KHK'lar çıkarıldı, gerek görülünce çıkarılacak. Bunların da Meclis'te görüşülmesinde, hızlı, verimli, bütün muhalefet partilerinin de katkılarının sağlanması istikametinde bir anlayış güdüyoruz. Bu çerçevede, diğer grup başkanvekilleriyle de görüştüm. Bir heyet teşekkül edecek, bu görüşmelere ilişkin istişareleri yürütmek üzere. Verimli bir çalışma olmasını ve değerli katkılarla bu mücadelenin tahkim edilmesini bekliyoruz."

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili araştırma önergeleri verdiklerini, bunların AK Parti'nin oyu ile reddedildiğini bildirdi.

Yıldırım, "Önceki gün seçilen komisyonunuzun sözcüsü ne diyor? 'Bin yılın en büyük Türk büyüğüymüş Sayın Gülen.' Bunu sizin darbe komisyonunda divana seçtiğiniz komisyon üyeniz söylüyor." diye konuştu.

Naci Bostancı ise FETÖ'nün bütün ayaklarına yönelik hukuk temelli bir mücadelenin sürdürüldüğünü, bununla bağlantılı olanların ve darbe girişimine destek verenlerin cezasını hukuk karşısında göreceğini ifade etti.

Bostancı, "Darbe komisyonu sözcüsünün, Fetullah Gülen konusundaki değerlendirmeleri hususunda eğer ciddi bir analiz veya araştırma yapmış olsalardı, bunların, millet aleyhine faaliyetleri açığa çıktıktan sonra ona karşı basında yürütülen mücadelenin önemli simalarından biri olduğunu görürdü." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :