TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:- "Dün Filistin halkının yanındaydık, bugün de Filistin halkının yanındayız ve bundan sonraki süreçte de Filistin halkının yanında her zaman olacağız. Biz hiçbir zaman Filistin halkını yalnız bırakan bir iktidar olmadık"- CH

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Dün Filistin halkının yanındaydık, bugün de Filistin halkının yanındayız ve bundan sonraki süreçte de Filistin halkının yanında her zaman olacağız. Biz hiçbir zaman Filistin halkını yalnız bırakan bir iktidar olmadık." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'da gündem dışı söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, terörle mücadele eden asker ve polisleri kutladı.

Şeker, "Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanı korumak ve daha iyi noktalara getirmek, bizler için önemli bir görevdir." ifadesini kullandı.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, Hatay en çok vergi ödeyen illerden biri olmasına karşın, Suriye krizinden en fazla etkilenen şehrin burası olduğunu bildirdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, "Hatay'ımız, AK Parti iktidarında, 14 yıllık iktidarımız süresince Cumhuriyet tarihinde aldığı hizmetlerin en az 50 katını almıştır." diye konuştu.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, ilin tarihsel ve derin sorunları bulunduğunu ve şehrin bugün bir kasaba görünümünde olduğunu savundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşmaya değinerek, "Böylece Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, bizim için yabancı olmayan ve şaşırmadığımız bir tutumla terörist ilan ettikleriyle önce müzakere sonra anlaşma yapmıştır." ifadesini kullandı.

Rusya ve Mısır'la ilişkilerde yaşanan gelişmeleri de gündeme getiren Akçay, "Bu gelişmeleri nitelendirebilecek tek kavram tornistandır. Tornistan, bir deniz taşıtının geri geri giderek dönüş yapmasıdır. Bir sonraki dönüş manevrası ne olacaktır?" değerlendirmesinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "İsrail'in zulmü karşısında, Filistin'in mazlum halkının yanında olduğunu her daim iddia eden AKP Hükümeti, İsrail Devletiyle dış siyasette iflas ve mazlumun yüzüstü bırakılması tarihine yazılacak olan bir anlaşmanın altına bugün itibarıyla imza atmıştır." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, birkaç gündür yaşanan gelişmelerin, iktidarın uyguladığı dış politikanın ne denli yanlış boyutlarda sürdürüldüğünü bir kez daha gösterdiğini savunarak, "İktidar partisi daha önceki gelişmelerde ifade ettiği tüm sözlerinden, iddialarından vazgeçmiştir." diye konuştu.

Gök, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e verildiği ifade edilen mektup ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'ye yazdığı mektubun kamuoyuyla acilen paylaşılmasını istedi.

- "Biz hiçbir zaman Filistin halkını yalnız bırakan bir iktidar olmadık"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bugün Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşmanın imzalandığını, Türkiye'nin önce sürdüğü şartların İsrail tarafından yerine getirildiğini aktararak, Türkiye'nin şimdiye kadar uygulamış olduğu dirayetli dış politikasını burada da ortaya koyduğunu bildirdi.

Muş, şöyle devam etti:

"Dün Filistin halkının yanındaydık, bugün de Filistin halkının yanındayız ve bundan sonraki süreçte de Filistin halkının yanında her zaman olacağız. Biz hiçbir zaman Filistin halkını yalnız bırakan bir iktidar olmadık. Filistin halkının yaşadıklarını dahi ifade edemeyen, ağzına alamayanlar bize bu konuda hiçbir şey söyleyemezler."

AK Parti'nin, terörle kararlı bir mücadalesi olduğunu ve bunun aynı şekilde devam edeceğini de vurgulayan Muş, örgütün lojistik merkezleri ile kırsaldaki uyuşturucu hammaddesi üretilen alanların imha edildiğine ve örgütün finans kaynaklarının çökertildiğine dikkati çekti.

Muş, "İmha edilen ormanlar değildir, milletimizi, gençlerimizi zehirleyen uyuşturucunun hammaddesidir. Bu operasyonlar çok daha kararlı, artarak devam edecektir. Terör örgütünü Türkiye'nin gündeminden çıkartacağız." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :