TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP'nin sağlık sektöründeki kamu-özel ortaklığı projelerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi önerisinin gündeme alınması kabul edilmedi

TBMM (AA) - MHP'nin sağlık sektöründeki kamu-özel ortaklığı projelerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği önergenin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

MHP, Danışma Kurulunda oybirliği sağlanamaması nedeniyle önerisini Genel Kurula taşıdı.

Partisinin önerisi hakkında konuşan MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, teslimiyet politikasının hayatın bir parçası olduğunu savunarak, Hükümet'in gelecek nesilleri dahi borçlandırdığını ileri sürdü.

Yurdakul, "Sevgili vatandaşlarım, bakın, AKP Hükûmeti ne yapıyor biliyor musunuz? Hani şu kamu-özel ortaklığıyla yapılan şehir hastaneleri için. Önce, araziyi devletten bedavaya veriyor; Sonra, yatırım için gereken parayı devletin bankalarından tahsil ettiriyor; sonra, bu yapılan hastane için kazanç getirisini ise hazineden üstleniyor." diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise sağlıkta değişim ve dönüşümün AK Parti'nin temel politikalarından bir tanesi olduğunu ve sağlık politikalarında halk nezdinde büyük teveccüh görüldüğünü söyledi. İnsan odaklı bir sağlık politikası olduğunu vurgulayan Kavuncu, son yıllarda hastanelerde önemli derecede değişim ve dönüşüm yaşandığına işaret etti.

Kavuncu, şöyle devam etti:

"2002 yılında hasta başına düşen kapalı alan 50 metrekare civarındayken bugün 150 metrekareye çıktı. Hedefimiz bunu yeni hastanelerle birlikte 200 metrekarenin üzerine çıkarmak. Yeni teknolojiler geliyor. Hastaneye bir radyoterapi merkezi kuracaksınız koyamıyorsunuz. Hasta yakınları için uygun ortamlar yok. Niye? Hastanenin yapısı müsait değil. 2002 yılında Türkiye'de bin 150 olan toplam hastane sayısı 400 hastane ilavesiyle bugün bin 550'lere çıktı."

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, sağlık ve eğitimin çok önemli kamu görevleri olduğunu, bunun özelleştirmeye bırakılamayacağını söyledi. Akaydın, "Bu sistem sizin çok övündüğünüz Osmanlı'yı batıran bir sistemdir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra sizin yerden yere vurduğunuz Mustafa Kemal Atatürk'ün hiçbir şekilde denemediği bir sistemdir. Osmanlı'yı batıran zihniyetin arkasında ısrarla durursanız Türkiye Cumhuriyeti'ni de batıracaktır." diye konuştu. Akaydın, üniversite hastanelerinin batık durumda olduğunu savundu.

MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :