TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:-"AK Parti milletle kucaklaşmaya devam edecek ve teröre karşı da gereken cevabı verecektir"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "AK Parti milletle kucaklaşmaya devam edecek ve teröre karşı da gereken cevabı verecektir" dedi.

Genel Kurulda gündemdışı konuşmaların ardından yerinden söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, verdikleri araştırma ve soru önergelerinin İçtüzüğe uygun olduğu halde Meclis Başkanlığı tarafından geri çevrildiğini belirtti.

Baluken, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'dan oturuma ara vererek bu konuyla ilgili TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmesini ve Genel Kurulu bilgilendirmesini istedi.

Bahçekapılı'nın bu isteği uygun görmemesi üzerine Baluken, usul tartışması açtı.

Baluken'in "AK Parti tarafından savaş konseptinin uygulandığı" ifadesi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, "İnsaf ve vicdan gerekir. Kimlik, kültür meselelerini demokratik ve özgürlükçü zeminde çözmek için siyasi risk adına ne varsa, bunu göze alarak sahaya çıkan AK Parti'dir. Daha önce hiçbir siyasi parti buna cüret edemedi. Siyasi risk alarak çözüm sürecini başlatanlar, hangi tehlikeyi görerek şimdi bu yönteme başvurmak zorunda kaldılar? Haklı, haysiyetli, doğru soru budur. AK Parti milletle kucaklaşmaya devam edecek. Bu millete, Kürt'üyle, Türk'üyle meydan okuyan teröre karşı da gereken cevabı verecektir" dedi.

Baluken, "Sizin insafınız ve vicdanınız Cizre'de bodrumda enkazların altına kaldı" karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terör örgütü ilçelere, illere gelirken, hendekleri kazarken, bu kadar silahı, bu kadar kurşunu getirirken valilere 'Operasyon yapmayın' talimatı verenler ya da bu süre içerisinde bu silahları görmezden gelenlerin bu haysiyetli soruyu aynaya bakarak kendilerine sorması gerekmiyor mu?" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, tutumunda bir değişiklik olmadığını belirterek, görüşmelere devam etme kararı aldı.

- "Tutanaklar açıklansın"

Daha sonra Genel Kurulda, HDP'nin "Cizre'de bir bodrumda Cizre'nin Madımak'ı olarak tanımlanan olayın araştırılması" amacıyla verdiğini önergenin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

HDP Diyarbakır Milletvekili Hüda Kaya, "Güneydoğu'daki sorun ne terördür ne hendektir ne operasyonlar ne savaştır. Hak sorunu vardır, insanlık sorunu vardır, gasbedilen haklar sorunu vardır. Örgüt de hendek de savaş da sadece sonuçlardır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bugün teröristlerin bombalarıyla, silahlarıyla şehit olanların kanında bugünkü yönetimin vebali olduğunu öne sürdü.

Altay, Oslo ve İmralı tutanaklarının açıklanması ve sorunun çözümü için Mecliste komisyon kurulması gerektiğini söyledi.

AK Parti'li Bostancı, çözüm komisyonu kurulduğunu, ancak CHP'nin bu komisyona üye vermediğini anımsattı.

Altay, "O komisyon anayasa uzlaşma komisyonu gibi her partiden eşit üyeyle kurulmalıydı. Böye bir komisyon kurmadınız. Böyle komisyon kurulsaydı her türlü riski alarak o komisyona girerdik. Böyle bir komisyonun kurulması için hala ısrar ediyoruz" diye konuştu.

HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :