TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Genel Kurul, birleşimi açan Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın rahatsızlanması nedeniyle Sadık Yakut başkanlığında çalışmalarına devam ediyor

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, birleşimi açan Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın rahatsızlanması nedeniyle Sadık Yakut başkanlığında çalışmalarına devam ediyor. 

TBMM Genel Kurulu'nda birleşim Meclis Başkanvekili Bahçekapılı başkanlığında açıldı. Ancak Bahçekapılı'nın tansiyonunun düşmesi nedeniyle birleşime verilen 1 saat aradan sonra başkanlık koltuğuna Sadık Yakut oturdu. 

Yakut, oturumun başında Afganistan'da bir Türk askerinin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı bombalı saldırıya değinerek, şehit askere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. 

Genel Kurul'da MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar birleşimin başında, Hocalı Katliamına ilişkin gündem dışı söz aldılar. 

MHP'li Doğru, konuşmasında Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu ancak iktidarın bu ülkeye destek verme konusunda eksik kaldığını savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Özgündüz da konuşmasına başlarken kürsüye kırmızı karanfiller bıraktı. 

Afganistan'da gerçekleştirilen saldırı nedeniyle şehit olan askere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulunan Özgündüz, Hocalı'da 23 yıl önce yaşanları anlattı. Hocalı'da yaşananların soykırımın uluslararası hukuktaki tanımına karşılık geldiğini belirten Özgündüz, "Azerbaycan'ın bağımsızlığı için can veren tüm şehitleri saygıyla anıyoruz" diye konuştu. 

Özgündüz, iktidarın Azerbaycan konusunda gerekli hassasiyeti göstermediğini de ileri sürdü. 

AK Partili Necdet Ünüvar ise konuşma yapmak için kürsüye Türk ve Azerbaycan bayrakları ile kırmızı karanfillerle çıktı. Ünüvar, konuşmasında Afganistan'daki saldırıda şehit düşen askere Allah'tan rahmet diledi. 

Kürsüye getirdiği haritadan Hocalı'nın yerini gösteren ve stratejik önemine değinen Ünüvar, uluslararası kuruluşların Azerbaycan'ın yaşadığı sorunlara çözüm üretmediğini belirtti. Türk hükümet olarak Azerbaycan'ın yanında olduklarını ancak sesinin daha da fazla duyurulmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Ünüvar konuşmasının ardından yanında getirdiği bayrak ve karanfilleri başkanlık divanına ve milletvekillerine verdi.

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Hocalı Katliamını kınadılar.

Grup Başkanvekilleri, Afganistan'da meydana gelen saldırıda şehit olan askere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileğinde de bulundular.    

Oktay Vural konuşması sırasında iktidarın MHP'yi bir takım işbirlikleri içinde göstermeye çalıştığını da ifade ederek, bu kirli senaryoları ve iftiraları kabul etmediklerini belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı