TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP İstanbul Milletvekili Tanal:

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "550 milletvekilinin bulunduğu yerde 58 kişi çalışmaya katılıyor. Bu büyük bir israftır. Meclis Başkanlığı'nın bir an önce bu israfı dikkate almasını istirham ediyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'da, Adana ve ilçelerindeki güncel olaylarla ilgili gündem dışı söz alan MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana'nın bu hükümet döneminde büyümesi gerekirken küçüldüğünü, işsizliği çoğalan, üretimin düştüğü, emeğin ve alın terinin kaybolduğu, sanayi ve tarımın bittiği,  terörün, şiddetin çok yoğunlaştığı bir coğrafya parçası haline geldiğini iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray da Muharrem ayı ve Alevi vatandaşların sorunlarına ilişkin söz aldı. Akkiray, yarın Muharrem ayının ilk günü, Müslüman topluluğu için matem günlerinin başlangıcı olduğunu söyledi.

İktidarın uygulamalarıyla Alevi olmanın artık neredeyse suç olduğunu ileri süren Akkiray, "İktidar neden Aleviler'e karşı acımasızca ayrımcılık uyguluyor, taleplerini yok sayıyor? Çünkü mezhepçilik yapıyor" iddiasında bulundu.

KPSS'de başarılı olan Alevi çocukların mülakatları geçemediğini ve bunlarla ilgili şikayetlerin söz konusu olduğunu öne süren Akkiray, iktidarın Aleviler'i kamunun dışına, açlığa, yoksulluğa, ötekileştirmeye terk ettiğini savundu.

AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, AK Parti'nin Türkiye'ye büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşattığını belirterek, Kilis'e sağlık ve eğitim alanında yapılan yatırımları anlattı.

Genel Kurul'da yerinden söz alan MHP Aydın Milletvekili da Ali Uzunırmak dün Genel Kurul'da yoklamada mükerrer oy kullanıldığının ortaya çıktığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Bir milletvekili arkadaşımızın hem elektronik yoklamaya girip hem oy kullandığı tespit edildi. Dolayısıyla bu Meclis acı günler de yaşadı. Belki geçmişle bağdaştırarak 'bunlar geçmişte de oluyordu' diye savunma getirebilirler. Bu işin savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Eğer hem elektronik oy girmeyi hem de oy pusulayı göndermeyi beceremeyecek arkadaşımız varsa gitsin tarlada çift sürsün, TBMM'de halk iradesini temsil etmesin."

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da şu an Genel Kurul'da AK Parti'den 14, CHP'den 23, MHP'den 15 ve HDP'den 4 olmak üzere toplam 58 milletvekilinin bulunduğunu belirterek, "550 milletvekilinin bulunduğu yerde 58 kişi çalışmaya katılıyor. Bu büyük bir israftır. Meclis Başkanlığı'nın bir an önce bu israfı dikkate almasını istirham ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı