TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Ağrı Belediye Başkanı seçilen BDP Muş Milletvekili Sakık'ın, belediye başkanlığını tercih ettiğine dair yazı okundu

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, Ağrı Belediye Başkanı seçilen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, belediye başkanlığını tercih ettiğine dair yazı okundu.

TBMM Genel Kurulu'nda, Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. 

Buna göre, Genel Kurul bugün, "Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu" ile "Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu"nun raporlarının bitimine kadar çalışacak.

Danışma Kurulu aleyhinde konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bakanlara yüzlerce soru sorduklarını ancak doğru düzgün cevap alamadıklarını iddia etti.

TBMM'nin fonksiyonunu kaybettiğini, Anayasa'nın askıya alındığını ileri süren Genç, AK Parti'nin dört eski bakanla ilgili kurulan soruşturma komisyonuna üye vermemesini eleştirdi.

Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "odama böcek koydular" dediğini belirterek, "Sıkıştığı zaman gündemi değiştirmek için bu yollara başvuruyor. Her gün ortaya bir yalan atıyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kamer Genç'in kürsüde çok çirkin bir konuşma yaptığını belirterek, "Kişinin 'ben temizim, namusluyum' demekle temiz ve namuslu olması mümkün değildir. Çamur, ne kadar temizim derse o kadar temiz olmaz. Lağım çukuru temizim dediği sürece temiz olmaz" diye konuştu. Elitaş, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'ya, "Biraz önceki konuşmacı TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'e hakaret etmiştir. Kendisi hakkında İçtüğüzü uygulamanız gerekir" dedi.

Başkanvekili Mumcu da bütün milletvekillerinin düzgün bir Türkçe ile eleştiri yapacağını bilmesi gerektiğini kaydederek, "Milletvekillerinden hakaret etmeden eleştiri yapmasını rica ediyorum. Birine karşı eleştiri tabii ki yapılacaktır. Her makam eleştirilebilir ama hakaret içeren sözcüklerle bu yapılamaz" diye konuştu.

Mumcu, Genç'in söylediklerinde hakaret görmediğini, üslubu konusunda da defaatle uyardığını söyledi.

AK Parti'li milletvekilleri, bu sözleri üzerine TBMM Başkanvekili Mumcu'ya tepki gösterdi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Kamer Genç'in hakaret etmediğini, eleştirdiğini; söylediklerinin altına da imza atacaklarını kaydetti.

Bu sözlere AK Parti'li milletvekilleri ile CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. TBMM Başkanvekili Mumcu, Danışma Kurulu'nun oylamasında karar yeter sayısı bulunamayınca birleşime ara verdi.

Bu arada, HDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna hakkındaki dokunulmazlık dosyası Başbakanlık'a gönderildi. 

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık'ın, belediye başkanlığı görevini seçtiğine dair yazısını okutarak, "Sayın Sakık'ın TBMM üyeliği, belediye başkanlığı seçildiği tarih itibariyle kendiliğinden sona erdi" dedi.

Türkiye-Dominik Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu kuruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı