TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu:

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, şimdiye kadar çıkan yüzlerce toplu mezarın Ermenilere değil Müslümanlara ait olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan Halaçoğlu, Osmanlı'nın son dönemlerinde Ermeniler tarafından bazı illegal örgütler kurulduğunu kaydetti.

Bunların hepsinin ihtilal yoluyla Ermenistan kurulmasına tüzüklerinde yer verdiklerini belirten Halaçoğlu, Osmanlı'nın bu isyan hareketlerine karşı yakaladıklarını mahkemeye verdiğini söyledi.

1914'de, Ermeniler'in, Osmanlı'nın savaşa girdiği devletlerle işbirliğine girdiğini ifade eden Halaçoğlu, "Şimdiye kadar çıkan yüzlerce toplu mezar Ermenilere değil Müslümanlara ait. Bunların bir kısmını ben kazdım. Annesinin kucağında daha iki dişi çıkmış bebek de bunların arasında. Tehciri insanlık dışı hareket gibi görmek yerine meseleye bu boyutlarıyla bakmak gerekir. Elimdeki resimlerde, cenini elinde tutan ve bunlarla fotoğraf çektiren Ermeniler var" dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Bozcaada ve Gökçeada'nın sorunları; AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli'deki don afetiyle ilgili gündemdışı konuşma yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı