TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Selami Altınok:- "Ne yaparsanız yapın, nereden vurmaya çalışırsanız çalışın Cumhur İttifakı 31 Mart'ta herkese gereken cevabı verecek"

TBMM (AA) - TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, "Ne yaparsanız yapın, nereden vurmaya çalışırsanız çalışın Cumhur İttifakı 31 Mart'ta herkese gereken cevabı verecek." dedi.

İYİ Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için "31 Mart yerel seçimleri öncesinde açılan beka meselesinin mahiyetinin araştırılmasına" yönelik önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, 17 yıldır iktidarı elinde bulunduranların "Memlekette bir beka sorunu var." ifadesini kullanmasının, "17 yıldır ülkemi kötü yönettim." demek anlamına geldiğini savundu.

HDP İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, ülkenin ya da toplumun değil, iktidarın bir beka sorunu olduğunu öne sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç ise şöyle konuştu:

"Toplumun yarısını hainlikle suçlarsanız bizzat siz bölücü duruma düşersiniz. Bu ülkede yakın tarihten sürekli düşmanlık, husumet çıkarmak, bunu siyasete tedavül etmek isterseniz beka sorununu siz yaratıyorsunuz demektir. Demokrasiden uzaklaşıp yargıyı teslim alırsanız, kişisel hak ve özgürlükleri kısıtlarsanız, medya özgürlüğünü yok ederseniz, sendikal örgütlenmeyi sarı yandaşlarınıza teslim ederseniz beka sorununu bizzat siz oluşturuyorsunuz demektir. Eğer bu ülkenin vatandaşlarını köken, inanç, mezhep, meşrep, yaşam tarzı, cinsiyet üzerinden her gün aymazca böler, parçalar, işinize geldiğinde siyasete havuçla, işinize geldiğinde sopayla yaklaşırsanız işte o zaman beka sorunu bizzat sizden kaynaklanıyor demektir. Kişisel, siyasi bekanızı bu ülkenin, milletin bekası olarak tartışmaya açmayın. Beka sizin sorununuzdur."

-"Hezimeti ortadan kaldıramazlar"

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup konuşmalarını dinlerken hayrete düştüğünü belirtti.

Altınok, korkunun dağları sardığını, çıkacak yol bulamayıp beka meselesinin gündeme getirildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ne yaparsanız yapın, nereden vurmaya çalışırsanız çalışın Cumhur İttifakı 31 Mart'ta herkese gereken cevabı verecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde 2013'ten beri hükümetimize karşı, devletin birliğine, bekasına karşı yapılan saldırıları görmemek akılla, izanla ifade edilebilecek şeyler değildir. Bu memlekette 4 tane ağacı bahane ederek Taksim Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na orak çekiçler asanları, PKK elebaşı hain Apo'nun resmini asanları unuttu mu bu millet? Devletin araçlarına, bankasına, vatandaşın dükkanına kazmayla, kürekle, taşlarla saldıranları unuttu mu bu millet? 17-25'le, dışarıdan almış oldukları destekle bu milletin hükümetine, devletine darbe vurmaya kalkanları unuttu mu bu millet? Bir partinin genel başkanının söylemiyle insanları sokaklara dökerek Kürt kökenli vatandaşlarımızı katleden 6-8 Ekim olaylarındaki Yasin Börü'lerin ölümünü unuttu mu bu millet? 15 Temmuz'da gazi Meclisin tepesine atılan bombaları, vatandaşların üzerine atılan bombaları, 251 şehidimizi, 2 bin 193 gazimizi bu millet unuttu mu? Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan ittifak ve arkasından dolanan destekçileri, hiçbir şekilde gündemi değiştirerek 31 Mart'ta başlarına gelecek hezimeti ortadan kaldıramazlar."

Konuşmaların ardından İYİ Parti'nin grup önerisi kabul edilmedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :