TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "Bir taraftan Afrin'den diğer taraftan Kuzey Irak üzerinden gerçekleştirilen terör örgütünün saldırılarına askerlerimiz var gücüyle cevap veriyor"- MHP Grup Başkanvekili Usta:- "Afrin'de terörü kaynağında kurutmaya, yanı

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bir taraftan Afrin'den diğer taraftan Kuzey Irak üzerinden gerçekleştirilen terör örgütünün saldırılarına askerlerimiz var gücüyle cevap veriyor." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, hain ellerin Mehmetçik’e saldırılarını devam ettirdiğini, Zeytin Dalı Harekatının 33. gününde acı haberin bugün Kuzey Irak'tan geldiğini bildirdi.

Saldırıda şehit düşen iki askere Allah'tan rahmet dileyen Usta, "Kahraman Mehmetçiğimiz ÖSO kuvvetleri ile birlikte adım adım Afrin'e yaklaşmaktadır. Zulme alkış tutan kim varsa kaybedecek, azim ve kararlılığımız karşısında duramayacaktır. Kandan nemalanan, şiddetten faydalanan kim varsa karşılığını bulacaktır. Afrin'de terörü kaynağında kurutmaya, yanında kim varsa hepsini hüsrana uğratmaya ant içmiş Mehmetçiğimizin Allah yar ve yardımcısı olsun." ifadesini kullandı.

Usta, terörle mücadelede kahramanca mücadele eden ve yüzlerce şehit veren uzman çavuşların özlük haklarında yaşadıkları sorunun hala devam ettiğini, bu sorunun artık ortadan kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da anadilin, bir insanın en temel hakkı olduğunu bildirdi.

UNESCO tarafından 21 Şubat tarihinin Dünya Anadili Günü olarak kabul edildiğini anımsatan Kerestecioğlu, "Anadili ve anadilde eğitim hakkı birçok uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınmıştır. Bu vesileyle ülke, bölge ve dünya halklarının Dünya Anadili Günü'nü kutluyorum. Anadiline sahip çıkan herkesi, farklı anadillerine saygı göstermeye çağırıyorum." dedi.

Maçka Demokrasi Parkı'nın, İstanbulluların nefes aldığı nadir alanlardan biri olduğunu, parkın girişine yapılacak karayolu tüneli projesini nedeniyle yaklaşık 200 ağacın söküldüğünü öne süren Kerestecioğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul, dünyadaki en kirli şehirler arasına girmiş ve çok ciddi bir iklimsel yıkımın da eşiğinde bulunuyor. Proje dahilinde 7.8 kilometrelik bir karayolu tünelinden bahsediyoruz. Beşiktaş Ortaköy vadisinde durum daha da vahim. Parklar deprem toplanma alanıdır. Gerçekten tahrip edildiğinde oralar toplanma alanı olamaz. İstanbul tarih şehridir. Kazdığınız her yerden tarih çıkar. Dolayısıyla bu tahribata izin verilmemeli ve proje derhal durdurulmalıdır."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Zeytin Dalı harekatının ilk günlerinde şehit olan Astsubay Musa Özalkan'ın vasiyetini arkadaşıyla paylaşmasının kamuoyu tarafından hassasiyetle takip edildiğini anımsattı.

Özel, 3 siyasi partinin grup başkanvekilleri olarak ortak imza ile şehidin vasiyetinin yerine getirilmesi için TBMM'ye başvurduklarını belirterek, "Meclis Başkanlığı, girişimin takdirle karşılandığı ancak konunun siyasi partiler arasında görüşülmesi gerektiğini söyledi. Biz de tüm siyasi parti gruplarına bu konuda teklif yazımızı gönderdik. Milletvekillerimizin maaşlarından uygun görülecek miktarda yapılacak kesintilerle şehidimizin vasiyetinin yerine getirilmesinin doğru olduğunu değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda iki askerin şehit olduğunu, bir askerinde yaralandığı haberini paylaştı.

Şehitlere AK Parti Grubu adına Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa dileklerinde bulunan Turan, "Bir taraftan Afrin'den diğer taraftan Kuzey Irak üzerinden gerçekleştirilen terör örgütünün saldırılarına askerlerimiz var gücüyle cevap veriyor. PKK tarafından düzenlenen saldırıda iki askerimiz şehit oldu. terör örgütünün saldırılarına askerlerimiz var gücüyle karşılık veriyor. Milletimizin duası askerlerimizle. Sınır içinde ve sınır dışında terörle mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyoruz." dedi.

Turan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in bahsettiği şehit Musa Özalkan'ın vasiyetine yönelik süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yakından takip ettiklerini de vurguladı. Turan, "Konuyla ilgili, ilgili bakanlıklarımız çalışmalarına başladılar. Usulü işlemler yerine getirildikten sonra yapılacak başka bir şey varsa onu da harfiyen yerine getireceğimizi ifade etmek isterim." diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da Meclis Başkanlığı Divanı olarak terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Aydın, anadilin, temel insan haklarından olduğunu, tüm anadillerin aynı oranda saygın, değerli ve ana sütü gibi helal olduğunu ifade ederek, Dünya Anadili Günü'nü de kutladı.

Öte yandan TBMM'yi ziyaret eden Burundi Ulusal Meclisi Başkanı Pascal Nyabenda ve beraberindeki heyet, Genel Kurul çalışmalarını izlemek üzere salona geldi.

Milletvekillerini selamlayan Nyabenda'ya TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :