TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP'nin, "kuraklıkla ilgili önergesinin bugün gündeme alınması" önerisi üzerinde karar yeter sayısı bulunamayınca Genel Kurul kapandı

TBMM (AA) - MHP'nin, "kuraklıkla ilgili önergesinin bugün gündeme alınması" önerisi üzerinde karar yeter sayısı bulunamayınca TBMM Genel Kurulu kapandı.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Genel Kurulda, partisinin önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan kuraklığın, ülke için önemli bir ürün olan buğday üretimini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Kuraklığın halen devam ettiğini ve buna çözüm bulunması için bu önergenin kabul edilmesini istediklerini belirten Varlı, "Birçok kesimin borçları erteleniyor. Kuraklıktan etkilenecek olan çiftçilerin bankalara olan borçlarının da faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise çiftçilerin borçlarının giderek arttığına işaret etti.

Bu nedenle çiftçilerin borçlarının yeniden yapılandırılmasını ya da ertelenmesini isteyen Gaytancıoğlu, "Bu yönde bir çalışma var mı? Yok." diye konuştu.

CHP'li Gaytancıoğlu, Türkiye'de, iki Trakya büyüklüğünde arazinin ekilmediğini savunarak, bu durumu eleştirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise kuraklığın doğal bir olay olduğunu, Amerika'da 12 milyon meyve ağacının kuruduğunu söyledi.

Türkiye'de kısmen bazı bölgelerde kuraklık yaşandığını belirten Babaoğlu, sulama için yapılan çalışmaları anlattı. Mehmet Babaoğlu, ülkede 580 baraj yapıldığına dikkati çekerek, "Son 10 yılda bu kadar baraj yapan başka bir ülke yok." ifadesini kullandı.

AK Parti'li Babaoğlu, 500 de küçük sulama göleti yapıldığını kaydetti.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, konuşmaların ardından MHP önerisi üzerinde yapılan üç yoklamada da karar yeter sayısı bulunamayınca, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :