TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "Cemaat ve tarikatlara karşı devletin sınırları hesaba katmaksızın bütün vatandaşların eşitliği çerçevesinde bir yaklaşımla davranması son derece önemlidir, bizim de hassasiyetimiz ve yaklaşımımız bu istikamettedir"-

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti'nin cemaat ve tarikatlarla ilişkisinde belli bir mesafeyi her zaman koruduğunu ifade ederek, "Cemaat ve tarikatlara karşı devletin sınırları hesaba katmaksızın bütün vatandaşların eşitliği çerçevesinde bir yaklaşımla davranması son derece önemlidir, bizim de hassasiyetimiz ve yaklaşımımız bu istikamettedir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Yaşar Tüzün başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, seçim bölgesinin sorunlarını anlattı.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul da tip-1 diyabetlilerin sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, hayat boyu süren tedavide bazı harcamalarının devlet tarafından karşılanmamasını eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da Türkiye'nin genel sorunları ve ekonomik göstergelerle ilgili yaptığı gündem dışı konuşmada, Türkiye'de en yoksul kesim ve sosyal yaşam olarak en dipte olan kesimin Roman vatandaşlar olduğunu öne sürdü.

Roman vatandaşlara yönelik stratejik eylem planının bütçesi olmadığını savunan Purçu, "Romanlara para ayırmazsanız sizi rezil edeceğim. Para ayıracaksınız, çünkü biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz Romanız diye bizi bu kadar arka plana atmayın. Romanlar açlık sınırının altında yaşıyor." görüşünü savundu.

Gündem dışı konuşmaların ardından oturumu yöneten Başkanvekili Tüzün, 20 milletvekiline birer dakikalık süreyle söz verdi. Tüzün, "Milletvekillerimizin Genel Kurulda bir dakikalık soru bölümünde eğer 'Sayın Başkan, aracılığınızla şu soruyu şu bakanlığa sormak istiyorum veya hükümete sormak istiyorum' şeklinde bir soru ifade ederseniz, tutanaklardan bu soruyu bulup, ilgili bakana ve hükümete bildireceğim." diye konuştu.

Tüzün'ün açıklamasının ardından 20 milletvekili söz alarak, birer dakika çeşitli konularda görüş belirtti. Daha sonra siyasi parti grup başkanvekilleri konuşmalarında tüm vatandaşların Mevlüt Kandili'ni tebrik etti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Adana'nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınının üzerinden 2 yıl geçtiğini anımsatarak, yangına ilişkin kurulan Meclis araştırma komisyonu raporunun en kısa zamanda Genel Kurulda görüşülmesi gerektiğini söyledi.

MHP'nin konuyla ilgili açıklamalarında öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi gerektiğini sık sık dile getirdiğini ifade eden Akçay, "Eğitim sürecindeki çocuklarımızı birtakım informel yapıların insafına bırakamayız. Devlet tarafından Aladağ'da yapılan yurdun bir an önce bitirilerek, Türkiye'ye örnek bir yurt haline gelmesini temenni ediyoruz." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da tutuklu HDP milletvekillerinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmalara katılmasına yönelik mahkemelerin ara kararlar verdiğini ifade ederek, "Mahkemelere fiziken ulaşımın engellenmesi siyasidir. Mahkemelerin bu talimatları cezaevi personeli için tehdit niteliğindedir. SEGBİS olağan bir uygulama değildir, bu bir dayatmadır." diye konuştu.

Tutuklu ve tutuksuz milletvekilleri hakkında bugün yeni fezlekeler geldiğini belirten Kerestecioğlu, "Onlar fikirleri nedeniyle cezaevlerindedir, yolsuzlukları nedeniyle değil. Halk artık yolsuzlukların yargılanmasını istiyor, fikirlerin değil." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bugünün Mevlüt Kandili olduğunu anımsatarak, Kutlu Doğum Haftası'nın da bugün yapılan değişiklikle 14-20 Nisan'dan Hicri Rebiülevvel ayının 12'sine alındığını bildirdi.

Özel, "Yapılan iş doğru, gerekçesi de Kutlu Doğum Haftası'nın bir FETÖ projesi olması. Ben Kutlu Doğum Haftası'na, bir cemaatin Meclise kafa tutması ve Ulusal Egemenlik Haftası'na alternatif yaratarak o coşkuyu Peygamber sevgisinin istismarıyla yarıştırma, dediğimde bana saldırmışlardı. Bugün yapılan işi, bu FETÖ projesine geçen seneye kadar alet olanların bir milat koyduktan sonraki Kutlu Doğum Haftalarını kendi koydukları 17-25 Aralık miladından sonra bile nasıl kutladıklarını ve doğruyu söyleyenlere hakaret edenlerin bugün ne noktaya geldiğini görelim." ifadelerini kullandı.

Memurların yurt dışına çıkış için izin alma zorunluluklarının kaldırıldığını ancak belediye başkanlarının hala izne tabi tutulduğunu ifade eden Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi kendi belediye başkanlarını halen daha bir terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı olarak görüyor olabilir. Biz kendimize güveniyoruz, bizim terör örgütüyle irtibatlı belediye başkanımız yok. Sizin varsa o sizin paranoyanız veya sizin gerçekliğiniz. Belediye başkanımızın atadığı genel sekreter yurt dışına gidiyor, halkın seçtiği başkanımız gitmek için içişleri bakanından izin alacak. Neden? FETÖ şüphesi var mı diye. Bu ayıptan bir an önce dönülmelidir." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Kutlu Doğum Haftası'nın geçmişte nisan ayında kutlandığını anımsatarak, "Biz geçmişte Kutlu Doğum Haftası'na ilişkin tartışmaları elbet biliyoruz ama geçmişte milletin kendi gerçekliğinde bunların birbirine meydan okuma şeklinde anlaşılmadığını bu vesileyle belirtmek isterim. 23 Nisan ile Kutlu Doğum Haftası yan yana, beraberce yaşamıştır." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin cemaat ve tarikatlarla ilişkisinde belli bir mesafeyi her zaman koruduğuna dikkati çeken Bostancı, "Cemaat ve tarikatlara karşı devletin sınırları hesaba katmaksızın bütün vatandaşların eşitliği çerçevesinde bir yaklaşımla davranması son derece önemlidir, bizim de hassasiyetimiz ve yaklaşımımız bu istikamettedir." diye konuştu.

Bostancı'nın açıklamaları üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Özel de "'Biz cemaatlerle mesafeyi geçmişte de koruduk, bugün de koruyoruz' derseniz bu dürüst bir iktidar tavrı olmaz. Bu konuda sizi milletimize şikayet ediyoruz. Siz ne istedilerse verdiniz, ne istedilerse." görüşünü savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :