TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'li Uysal: - "Türkiye büyüdükçe, ülkemizin imkanları genişledikçe bunları öncelikle öğretmen ve öğrencilerimizin istifadesine sunmaya çalışacağız"- MHP'li Topcu: - "Öğretmenin ücretlisi de olmaz, sözleşmelisi de olmaz. Mutlaka öğretmenin statüsünü

TBMM (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Türkiye büyüdükçe, ülkenin imkanları genişledikçe, bunları öncelikle öğretmen ve öğrencilerin istifadesine sunmaya çalışacaklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda MHP'nin öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili grup önerisi ele alındı.

Öneri üzerinde söz alan MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, ülkenin gerçek gündeminin eğitim olduğunu söyledi.

"Eğer bir ülkeyi batırmak istiyorsanız eğitimle uğraşın, kalkındırmak veya yüceltmek istiyorsanız yine eğitimle uğraşabilirsiniz." diyen Topcu, eğitimde bir değişiklik yapılmak isteniyorsa sınav sisteminden değil, öğretmenlerden başlamak gerektiğini ifade etti.

Topcu, "Şu anda öğretmenlerin o kadar çok sorunu var ki öğretmenin bu sorunlarını çözmedikten sonra hiçbir değişikliği gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir." dedi.

Öğretmeni yetiştirmek için öncelikle öğretmen yetiştiren fakültelerin sistemlerinin hem içerik olarak hem program olarak tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Topçu, "Öğretmenin ücretlisi de olmaz öğretmenin sözleşmelisi de olmaz. Bunun içindir ki mutlaka öğretmenin statüsünün gerçekten saygıya değer bir hale getirilmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, OHAL ilanının en ağır darbeyi öğretmenlere vurduğunu öne sürdü.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, öğretmenlerin sorunlarının, eğitim sisteminin en temel sorunlarından olduğunu kaydetti.

Ülkenin kalkınmasının ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerle mümkün olabileceğini dile getiren Topal, "Ancak bu nesilleri yetiştirebilmesi için o öğretmen arkadaşlarımızın da vicdanen rahat olması gerekiyor. Fikren, madden, manen özgür olması gerekiyor. Ancak bu olanaklar yok." diye konuştu.

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, eğitimi yaygınlaştırmaya, kalitesini artırmaya çaba harcarken öğretmenlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için var güçleriyle gayret ettiklerini söyledi. Bundan sonra da bu gayretin içinde olacaklarını dile getiren Uysal, "Türkiye büyüdükçe, ülkemizin imkanları genişledikçe bunları öncelikle öğretmen ve öğrencilerimizin istifadesine sunmaya çalışacağız." dedi.

Öte yandan, HDP'nin Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle, CHP'nin Eti Maden Mazıdağı Tesisinin özelleştirilmesiye ilgili grup önerileri kabul edilmedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :