TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Tüzün:- "Bu onurlu görevi yerine getirirken tarafsız olacağım. Ayrılmayacağım ilkeler, Atatürk ilkeleri olacak"- AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "CHP bir anamuhalefet partisi gibi değil adeta ABD'nin sesi radyosu gibi çalışıyor, FETÖ'

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, Genel Kurulu ilk defa yönetecek olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Bu onurlu görevi yerine getirirken tarafsız olacağım. Ayrılmayacağım ilkeler Atatürk ilkeleri olacak." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Yaşar Tüzün başkanlığında toplandı. Partisinin Meclis Başkanvekili olarak seçtiği Tüzün'ün salona girişi sırasında CHP sıralarından alkış geldi. Tüzün, Genel Kurulu elektronik sistem ile yoklama yaptıktan sonra açtı. Yoklama esnasında Tüzün, milletvekillerinin tebriklerini kabul etti.

Tüzün, "ilk kez oturduğu riyaset makamının verdiği duyguyu yaşadığını" söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın zorluğundan bahseden Tüzün, ülkenin sırf bu konumu nedeniyle tarihin her bölümünde türlü zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve her defasında da bu zorlukların üstesinden geldiğini bildirdi.

TBMM'nin yeryüzünde eşi benzeri olmayan, gazi unvanlı bir Meclis olduğunu, bu ruhunu hiçbir zaman kaybetmediğini ifade eden Tüzün, şöyle devam etti:

"Bizim Meclisimiz İstiklal mücadelesinin destanıdır, millet egemenliğinin vücut bulmuş halidir, milli iradenin merkezi, demokrasinin kalbidir. Türkiye'nin ve Meclisimizin önünde acil çözüm bekleyen sorunları var. Eminim bu yüce Meclisin gücü, el ele vererek bu zorlukların üstesinden gelmeye yetecektir. Yüce Meclisin saygınlığı her şeyin üstündedir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize rol model olmalıyız. Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insan başkalarının da aklını kullanır. 'Ülkemiz için daha güzeli nasıl yaparız' sorusunu kendimize sormamız lazım. Bu onurlu görevi yerine getirirken tarafsız olacağım. Ayrılmayacağım ilkeler Atatürk ilkeleri olacak. Beni bu göreve seçen değerli milletvekillerimize içtenlikle teşekkür ediyorum."

Tüzün, yasama çalışmalarının tüm millete hayırlı olmasını temenni etti. Söz alan Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri de Tüzün'ü tebrik etti.

- "MHP özünden ayrılmamıştır"

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, doğumunun 100. yılında MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'i anma programını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkeş emsalsiz bir tarih şuuruna sahipti. MHP özünden ayrılmamıştır. Şahidi ise pırıl pırıl ülkücü Türk gençliğidir. MHP tüm milletin eseridir. Ülkücü nesiller namusunu koruya koruya, namertleri yene yene yoluna devam edecektir. Pazar günü, 'MHP bitti, MHP baraj altında kalacak' diyen cenaha en güzel cevap verilmiştir. Dosta düşmana ülkücü hareketin gerçek yüzünü gösteren Ülkü Ocaklarına da teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Usta, geçtiğimiz uma günü Mısır'da yaşanan katliamı da kınadı. Usta, "Bu yapılan işin dinle ya da İslam'la hiçbir şekilde alakası yoktur. Yapılan bu terörist eylem sadece Mısır halkına değil, tüm Müslümanlara yapılmıştır. Bunu da şiddetle kınıyorum." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünün ikinci yıldönümü olduğunu belirtti.

Elçi'nin, Türkiye'deki en barışçıl insanlardan birisi olduğunu aktaran Kerestecioğlu, "Tahir Elçi, en büyük suçu işledi. Suçu barışı ve birlikte yaşamı savunmasıydı. Tıpkı Hrant Dink gibi o da öldürüldü. Elçi davasının üstü örtülse de, ne yaparlarsa yapsınlar bu davanın takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarıyla ilgili bugün partisinin grup toplantısında gündeme getirdiği iddialarını hatırlatan Kerestecioğlu, "Vergi cennetleri sizin cennetiniz olabilir ama halkın cehennemi oluyor. Ahlaki ve vicdani olmayan bu durum aslında istifayı gerektiriyor. Halk cebinden çıkanı biliyor ve nereye gittiğini de görüyor." dedi.

- "1,5 milyon liralık tazminat davasını da geri çekecektir"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iki yıl önce basın açıklaması sonrasında öldürülen Tahir Elçi cinayeti davasının CHP olarak takipçisi olacaklarını bildirdi.

Özel, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarına yönelik iddialarını "bu hafta belgeleriyle ispat ettiğini" öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç günlük suskunluğunun ardından bazı açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Özel, şunları kaydetti:

"Bugün sayın genel başkanımız milletin önüne çıktı ve hem yurt dışı dekontları hem diğer belgeleri kamuoyuyla paylaştı. AK Parti Grup Başkanvekili ise bunun ticaretten kaynaklanan para hareketleri olduğunu söyledi. Ben eminim ki Sayın Erdoğan, genel başkanımıza açmış olduğu 1,5 milyon liralık tazminat davasını da geri çekecektir. Yoksa bu gerçek belgeler dava dosyasına sunulacak ve mahkeme tarafından da gerçekliği tespit edilecektir. 'İspat edersen gereğini yapacağım' diyen ve hakaret eden şahsa 'hadi ya istifa ya istifa ya istifa' diyoruz."

- "Hak ve adaleti CHP grubunda mı temsil edeceksiniz?"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili şu görüşlere yer verdi:

"Açık olan gerçekliklerin bu tür desteklere ihtiyacı yoktur. İddiaların ispat yeri CHP grubu değildir. Yoksa herkes kendi grubunda eline bir kağıt alıp 'iddiam bu' der, 'işte ispatı da bu' der, mahkeme de olur, savcı da olur. adaletini tecelli ettirmiş olur. Böyle mantık olabilir mi? CHP sabah akşam hak ve adaletten bahsediyor. Hak ve adaleti CHP grubunda mı temsil edeceksiniz? Şimdi bir dava açılmış. Hodri meydan. Mahkeme orada. Mahkeme buna karar verecek. CHP grubundaki alkışlar değil, soğukkanlı, sakin, milletin vicdanını temsil eden mahkemeler buna karar verecek ve bir kez daha göreceğiz ki o mahkemelerde bizim kanaatimiz bu iş doğru çıkmayacaktır."

- "Siyasi ahlak iftiradan uzak kalmaktır"

Özel'in konuşmasında kendisine yönelik sataşmada bulunduğunu belirterek söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise "Özel'in, sanki söz konusu belgeleri kendisinin doğruladığı yönünde yorumladığını" söyledi.

Anlamaya çalışana yardımcı olacaklarını, anlamayana anlatacaklarını ancak anlamak istemeyene yapılacak bir şeyin bulunmadığını belirten Turan, "İfadem aynen şöyledir; 'CHP bir ana muhalefet partisi gibi değil adeta ABD'nin sesi radyosu gibi çalışıyor, FETÖ'nün sesi gibi yayın yapıyor. Ticari işlemlerden kaynaklı rutin belgeleri suçmuş gibi yansıtıyor. Biz buna alışığız.' Dolayısıyla o belgeleri mahkemeye sunacak Kılıçdaroğlu, çıkan tabloda mahcup olacak mı? Bence olmayacak, çünkü utanmak bir erdemdir. Siyasi ahlak iftiradan uzak kalmaktır. Ama sürekli iftira atarak, belgeymiş gibi kağıt göstererek adım atmak bir siyaset değildir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :