TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Özel: -"Cumhuriyet Gazetesi davasında öyle savunmalar okuyoruz ki bunların birer iddianame olacağını kestirmek için farklı meziyetlere sahip olmak gerekmiyor"-MHP Grup Başkanvekili Akçay:-"FETÖ ile mücadele milli güvenlik meselesidir

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Cumhuriyet Gazetesi davasında öyle savunmalar okuyoruz ki bunların birer iddianame olacağını kestirmek için farklı meziyetlere sahip olmak gerekmiyor." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, iddianameler ve yeni bilgiler ortaya çıktıkça, FETÖ'nün ne kadar millet ve devlet düşmanı vahşi bir organizasyon olduğunun gözler önüne serildiğini belirtti.

FETÖ elebaşısının okyanus ötesinden açıklamalarına devam ettiğini, talimatlar verdiğini vurgulayan Akçay, "Bu gelişmeler göstermektedir ki FETÖ'nün kalıntıları ve kriptoları halen aktif ve faaldir. FETÖ ile mücadele milli güvenlik meselesidir. Bu mücadelede elde edilecek başarılar devletin, milletin birliği, ülkemizin bütünlüğünü yakından ilgilendirmektedir." ifadesini kullandı.

Akçay, FETÖ ile mücadelede "at izinin it izine karıştırılmaması" için adli ve idari süreçlerin çok önemli olduğuna işaret ederek, "Yargı süreçleri büyük bir tizilikle tamamlanarak FETÖ'cü hainlere hak ettikleri cezalar verilmelidir." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhuriyet Gazetesi davasının devam ettiğini anımsatarak, yapılan savurmaları ibretle okuduklarını, CHP'li milletvekilerinin ilk günden beri davayı yerine takip ettiklerini bildirdi.

Özel, "Her bir savunmanın aslında bir iddianameye dönüştüğünü görüyoruz. Bunu, Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk davalarından hatırlıyoruz. Öyle savunmalar ve haksız suçlamalar okuyoruz ki bugünkü savunmaların da birer iddianame olacağını kestirmek için farklı meziyetlere sahip olmak gerekmiyor." dedi.

Öte yandan MHP'Akçay ve CHP'li Özel, İzmir'de başlayan ve Manisa Turgutlu'ya kadar gelen orman yangınıyla ilgili bilgi verdi ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :