TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "3 Mayıs, milliyetçilik ile demokrasinin birbirini tamamladığının, birisi olmadan diğerinin eksik kalacağının ilanıdır"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nün, milliyetçilikle demokrasinin birbirini tamamladığının, birisi olmadan diğerinin eksik kalacağının ilanı olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Milliyetçiler Günü dolayısıyla söz alan MHP Grup Başkanvekili Akçay, 3 Mayıs'ın, Türk milletine duyulan derin sevgi ve inançtan kuvvet alan milli bir şuur olduğunu söyledi.

3 Mayıs'ın, Türk milletinin birliğinin, dirliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu, teminatı olduğunu belirten Akçay, "Milliyetçiliğin duygu ve düşünce havzasından hareket sahasına inmesinin de başlangıcıdır. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin hürriyet ve demokrasiyi bütün vesayetçilere, millet egemenliğini hiçe sayanlara karşı korumak için çıktıkları yolun adıdır. 3 Mayıs, milliyetçilik ile demokrasinin birbirini tamamladığının, birisi olmadan diğerinin eksik kalacağının ilanıdır." dedi.

Millet ve milli irade yok sayılırsa milliyetçiliğin de demokrasinin de olamayacağını dile getiren Akçay, "MHP olarak yönümüzü demokrasiden döndürmedik, sırtımızı milli iradeden başkasına dayamadık, Türk milletinden başka bir güç odağını tanımadık. Milletin istiklal ve istikbalini vesayet odaklarının insafına terk etmedik." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin sorunları; AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Erol Güngör'ün vefat yılı dolayısıyla gündem dışı konuşma yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :