TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Siz hala 15 Temmuz'da Türkiye'nin içine düştüğü atmosferin farkında değilsiniz herhalde"- CHP Grup Başkanvekili Özel:- "MHP ile eğitim sisteminde aynı düşünüp, eleştirip, rejim sistemi değişikliğinde ayrı haraket etmeyi de

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP'ye tepki gösteren muhalefet partilerine yönelik, "Siz hala 15 Temmuz'da Türkiye'nin içine düştüğü atmosferin farkında değilsiniz herhalde." dedi.

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, AK Parti'nin Meclise sunduğu anayasa değişiklik teklifine destek veren MHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Şeker, 'Dün dündür, bugün bugündür' anlayışının siyasette doğru olmadığını belirterek, 'Başkanlık, yarı başkanlık ve benzeri sistemin Türkiye'yi nereye götüreceği belli değildir' diyenin Devlet Bahçeli olduğunu buna rağmen bunun tam zıttı anlayışı sergilemesindeki sebebi halkın bilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da "Şeker TV yayında" diyerek başladığı sözlerine Ali Şeker'in, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yaptığı açıklamalardan haberinin olmadığını düşündüklerini söyledi.

Anayasa değişiklik teklifini içeren paketin parti programlarında da var olduğunu ifade eden Akçay, "Siz MHP'yi bırakın da kendi partinize bir bakın, partininizin halka neler vadettiğine bir bakın. Siz hala 15 Temmuz'da Türkiye'nin içine düştüğü atmosferin farkında değilsiniz herhalde." dedi.

MHP olarak ne yaptıklarını iyi bildiklerini vurgulayan Akçay, "Biz dibi görünmeyen kuyulardan su içmeyiz bunu milletimiz de görecektir. Biz buna bir 'cumhurbaşkanlığı sistemi' diyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise eğitim döneminin ilk yarısının bugün sona erdiğini ve birçok öğrencinin karne sevinci yaşadığını ifade etti.

Ülkenin karne sonuçlarının da iyi olmasını istediklerini vurgulayan Özel, "Siyasi saiklerle gelmiş bir iktidar istikrarla övünüyor ancak eğitimde 11 kez sistem değişikliğine gittiler." dedi.

MHP ile eğitim sistemine yönelik eleştirilerde aynı düşünceleri paylaştıklarını ifade eden Özel, "Eğitim sisteminde aynı düşünüp eleştirip, rejim sistemi değişikliğinde ayrı hareket etmeyi de biz anlayamıyoruz." dedi.

Bunun üzerine yeniden söz alan Erkan Akçay, muhalefet partilerinin son haftalarda sadece MHP'ye muhalefet etme eğilimine girdiğini söyledi.

Akçay, hiçbir grubun birbirine düşman olmadığını, sadece siyasi yönden rakip olduklarını belirtmesi üzerine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "İnşallah bakan olursunuz" diyerek yerinden Akçay'a laf attı.

Bu sözler üzerine Akçay ile Sertel arasında tartışma çıktı. Tartışmaya diğer milletvekillerinin de dahil olmasıyla TBMM Başkanvekili Bahçekapılı birleşime ara verdi. Verilen arada da tartışmalar devam etti.

Aranın ardından HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, TBMM Başkanvekillerinin, birleşime ara vermesine itiraz ederek, "Siz ara verince ortam durulup başka hale gelmiyor. Şiddet devam ediyor." dedi.

Kerestecioğlu, TBMM Genel Kurulunda dün yaşananların, bir anayasa ortaya çıktığında toplumda da yaşanacakların göstergesi olduğunu, kimsenin şiddeti önlemek gibi niyetinin bulunmadığını öne sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin, TBMM'nin görüşme usullerine uygun tarzda, 12. maddeden itibaren sürmesini temenni etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :