TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:- "Halep'ten gelen görüntüler içimizi yakıyor, yüreğimizi dağlıyor. DEAŞ, Suriye'de hangi katliamları yapıyorsa aynısını Esed de yapıyor" - MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Halep'te bir ölüm kalım savaşı verilmektedir"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Halep'ten gelen görüntüler içimizi yakıyor, yüreğimizi dağlıyor. DEAŞ, Suriye'de hangi katliamları yapıyorsa aynısını Esed de yapıyor." dedi.

TBMM Genel Kurulunda grup başkanvekilleri yerinden söz alarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Adana’nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından Mecliste yaptıkları konuşmada, AK Parti iktidarı olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediklerini anımsattı. Muş, bu kapsamda Meclis bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulması için süreci parlamentonun başlatacağını, adli ve idari soruşturmaların devam ettiğini, kusur ve ihmali bulunanların en kısa sürede gerekli cezaları alacağını söyledi.

Halep'te uzun süredir büyük bir insani dram yaşandığına dikkati çeken Muş, şöyle devam etti:

"Halep'ten gelen görüntüler içimizi yakıyor, yüreğimizi dağlıyor. DEAŞ, Suriye'de hangi katliamları yapıyorsa aynısını Esed de yapıyor. Halep yanıyor, yıkılıyor. Dünya bu insanlık dramını sadece izliyor. Halep'te aslında sadece Halepli çocuklar değil tüm insanlık ölüyor. İnsanlığın vicdanı ölüyor. Özellikle Batı dünyası Halep'te ölen insanlara sadece birer istatistik olarak bakıyor. Paris'te ölen çocuk ile Suriye'de ölen çocuk aynı tutulmuyor. Paris'te terör saldırısı olunca ayağa kalkan dünya Suriye'de her gün ölen çocuklar için ayağa kalkmıyor."

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek, "Halep'te bir ölüm kalım savaşı verilmektedir. İnsanlık, Halep'te sınavdan geçmektedir. 2012'den beri saldırı altında olan Halep'te Dünya Gıda Örgütünün açıklamasına göre 13 Kasım'dan itibaren su ve gıda stoku tükenmiştir. Kilis'e 60 kilometre uzaklıkta bu ata yadigarı kent sahipsiz bırakılmamalıdır. Halep'in bizim için Gaziantep'ten, Kilis'ten bir farkı yoktur." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin "hukuk dışı uygulamayla rehin tutulduğunu", cezaevi ziyaretlerinin ve Kandıra ilçesine girişlerinin engellendiğini ileri sürdü.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, konuya ilişkin dün birkaç görüşme gerçekleştirdiklerini, bu görüşmelerin sonuç vermediğini belirterek, "Siz dahil 5 milletvekili bir ilin ilçesine gidemedi ve bu gidiş engellendi. Elbetteki seyahat özgürlüğü çerçevesinde bırakın bir sıradan insanın, bir milletvekilinin bir ilçeye girişinin engellenmesinin izah edilir hiçbir yanı, gerekçesi yoktur." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :