TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan:- "Ülke olarak tarım arazilerimizi korumak, üretimimizi arttırmak ve gıda güvenliğimizi sağlamak oldukça önemlidir"

TBMM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Ülke olarak tarım arazilerimizi korumak, üretimimizi artırmak ve gıda güvenliğimizi sağlamak oldukça önemlidir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Gündem dışı ilk sözü alan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Milli Tarım Projesi" hakkında yaptığı konuşmada, dünyada tarıma elverişli arazilerin, biyoçeşitliliğin azaldığını ve küresel ısınmanın, su ihtiyacının arttığını belirterek, bu olumsuzluklar karşısında gelecek nesiller için sürdürülebilir gıda arzını sağlamanın önem kazandığını ifade etti.

"Ülke olarak tarım arazilerimizi korumak, üretimimizi artırmak ve gıda güvenliğimizi sağlamak oldukça önemlidir." diyen Ceylan, tarımın her alanında sayısız projeler başlattıklarını bildirdi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, toplum yararına program uygulamaları, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise Suriye savaşının Hatay ekonomisindeki etkileri hakkında birer gündem dışı konuşma yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :