TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:

"(15 Temmuz'da bir erin MİT'e ihbarda bulunduğu iddiası) Burada bir binbaşı var, ayrıca ikinci bir kişi kesinlikle yok. Komisyona da gelen böyle bir bilgi yok. Konu önceki bildiklerimizle aynı, ikinci bir er konusu yok"

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, 15 Temmuz'da bir erin MİT'e ihbarda bulunduğu iddiasına ilişkin, "Burada bir binbaşı var, ayrıca ikinci bir kişi kesinlikle yok. Komisyona da gelen böyle bir bilgi yok. Konu önceki bildiklerimizle aynı, ikinci bir er konusu yok." dedi.

Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe öncesi bir binbaşı ve bir erin MİT'e bilgi verdiği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

Komisyon Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın, bu konudaki ifadelerinin kamuoyunca yanlış anlaşıldığını belirten Petek, komisyona da şimdiye kadar böyle bir bilgi gelmediğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü 15.00-16.00 saatleri arasında, isminin H.A. olduğu bilinen bir binbaşının MİT'e giderek, "MİT Müsteşarı'na bir operasyon olacağı" bilgisini verdiğini anımsatan Petek, "Bu bilgi kamuoyuna da yansıdı zaten. Onunla ilgili açıklama yaparken Selçuk Bey, 'bir binbaşı' tabirini kullanmış bir de 'bir asker' demiş. Selçuk Bey, 'Ben asker olarak binbaşıyı söyledim' diyor. Burada bir binbaşı var, ikinci bir kişi kesinlikle yok. Komisyona da gelen böyle bir bilgi yok. Konu önceki bildiklerimizle aynı, ikinci bir er konusu yok." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :