TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti Berlin'de

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti Berlin'de

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara dair detayları Alman parlamenterlere anlattı

BERLİN (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatmak için geldikleri Berlin'de Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu üyeleriyle görüştü.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi'den oluşan heyet, temasları çerçevesinde Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, üyeler Marilusie Beck, Nils Annen ve Sevim Dağdelen ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Torun, amaçlarının FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında meydana gelen olayları Alman dostlarına anlatmak olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'de olanları birinci elden anlatmak amacıyla buradayız. Batı medyasında olumsuz yazılar çıkıyor, bir anlamda bunları izale etmek amacımız. FETÖ üzerine de açıklamalar yaptık. Çok faydalı bir görüşme oldu.'' dedi.

Görüşmede Suriye ve Irak'taki gelişmeleri de ele aldıklarını vurgulayan Torun, Alman üyelerin de orada yaşananlardan endişe duyduklarını dile getirdiklerini ifade etti.

Torun, Alman Dış İlişkiler Komisyonu üyelerinin Türkiye'ye gelmek istediklerini belirterek, kendilerine resmi davet göndereceklerini sözlerine ekledi.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Berlin'deki temasları çerçevesinde Alman sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri ile de bir araya gelecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :