TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır'ın kabulleri

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır'ın kabulleri

Bozkır, Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdulkadir ve Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima ile görüştü

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdurrezak Muhtar Ahmet Abdulkadir ve Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile bir araya geldi.

Bozkır, Abdulkadir ile görüşmesinde, ABD'nin adeta bir emrivaki ile Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını kabul edilemez bulduklarını belirterek, "Kudüs hiçbir şekilde böyle bir kararla, böyle bir yöne gidecek bir yer değildir. Biz, bunu kırmızı çizgi olarak görüyoruz. Bu kararın bizim açımızdan hiçbir geçerliliği yoktur ve yok hükmündedir." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini de kınayan Bozkır, İsrail'in bu tür beyanatlardan kaçınmasının bölge ve İsrail'in yararına olacağını dile getirdi.

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdulkadir ise Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini ve Türkiye'nin Kudüs ile ilgili karalarını desteklediklerini söyledi.

Bozkır, daha sonra Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile bir araya geldi. Görüşme görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :