TBMM Dilekçe Alt Komisyonu

TBMM Dilekçe Alt Komisyonu

Şehir merkezlerindeki trafik sorunlarıyla ilgili kurulan alt komisyonun başkanlığına AK Parti Samsun Milletvekili Kırcalı seçildi - Kırcalı:- "Ülkemizde kazaların yüzde 90'ından fazlası insan hatasından kaynaklanmıştır. Bu kazalara son vermek için öncelik

TBMM (AA) - TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Şehir Merkezlerindeki İşlek Caddelerin Trafik Sorunlarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu'nun başkanlığına, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı seçildi.

Alt komisyon, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'in geçici başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Toplantıda, alt komisyon başkanlığına Kırcalı'nın seçilmesine ilişkin önerge oylanarak, kabul edildi.

Kırcalı, daha sonra yaptığı konuşmada, başkanlığa seçilmesi dolayısıyla teşekkür etti.

Türkiye'de 2015 yılı verilerine göre, 1 milyon 313 bin 359 trafik kazası meydana geldiğini, bunlardan 183 bin 11'inin ölümlü-yaralamalı kazalar olarak kayıtlara geçtiğini aktaran Kırcalı, istatistiklere girmeyen yaralamalı olarak geçen ya da daha sonra meydana gelen ölümler de eklendiğinde her yıl ortalama 5 binden fazla insanın hayatını trafik kazalarında kaybettiğini bildirdi.

Türkiye'de trafik kazalarının dünya ortalamasının çok üstünde olduğunu vurgulayan Kırcalı, "Ülkemizde yaşanan trafik kazalarında en çok hayatını kaybedenler ise maalesef 15-29 yaşındaki gençlerimiz olmuştur. Türkiye Trafik Eğitimini Geliştirme ve Kazaları Önleme Vakfı'nın verilerine göre, ülkemizde meydana gelen kazaların yüzde 90'ından fazlası insan hatasından kaynaklanmıştır. Bu kazalara son vermek için öncelikle trafik eğitiminin öneminin ve kaza riski bilincinin tüm insanların zihnine yerleştirilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Türkiye'de en fazla trafik kazasının İstanbul'da meydana geldiğini belirten Kırcalı, özellikle Bağdat Caddesi'nin sansasyonel kazalarla gündemde bulunduğunu, bu cadde ve benzeri yerlerde uygulanmak üzere kalıcı ve caydırıcı önlemlere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Kırcalı, komisyonun Türkiye'de trafik kazalarının önlenmesine yönelik önemli çalışmalara imza atacağına inandığını ifade etti.

Daha sonra komisyonun çalışma takvimi belirlendi.

Buna göre, alt komisyon Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, ilgili diğer kurum ile sivil toplum kuruluşlarından konuya ilişkin yapılan çalışmaları içeren bilgi ve belge talep edecek, bu kurum ve kuruluşlar ile akademik camiadan uzmanları dinleyecek.

Ayrıca alt komisyon, gerekli görülmesi halinde İstanbul Bağdat Caddesi'nde de yerinde inceleme yapacak.

Komisyon üyesi AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de söz alarak, sorunun tüm bileşenleri ile görüşmeler yapılabileceğini, bilgi alışverişinde bulunulabileceğini vurguladı.

Demirel, özellikle Bağdat Caddesi'ndeki kazaların gece geç saatlerde meydana geldiğine işaret ederek, bu saatlerde caddeye gidilerek durumun yerinde incelenebileceği önerisinde bulundu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :