TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

"Son zamanlarda üzerimizde oynan bu oyunları görerek bu ülkenin 2023 hedeflerinden saptırmak adına bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmek adına ne tür tezgahların ne tür senaryoların sahneye konduğunu bilerek görerek, eğitimi çok önemsiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, ''Son zamanlarda üzerimizde oynan bu oyunları görerek bu ülkenin 2023 hedeflerinden saptırmak adına bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmek adına ne tür tezgahların ne tür senaryoların sahneye konduğunu bilerek görerek, eğitimi çok önemsiyoruz.'' dedi.

Aydın, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından Besni ilçesine bağlı Yazıbeydilli köyüne yaptırılan 4 derslikli bir ilkokulun açılışındaki konuşmasında, Adıyaman'da devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birine şahitlik edildiğini bildirdi.

Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslikten fazlasını inşa ettiklerini vurgulayan Aydın, ''En önemli yatırım insana dokunan insana yapılan yatırımdır. Biliyorsunuz, 2019 yılı itibariyle artık ikili eğitime son vereceğiz. Eğitime en çok önem veren iktidarız. Son zamanlarda üzerimizde oynan bu oyunları görerek bu ülkenin 2023 hedeflerinden saptırmak adına bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmek adına ne tür tezgahların ne tür senaryoların sahneye konduğunu bilerek görerek, eğitimi çok önemsiyoruz.'' ifadesini kullandı.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır da öğrencilerin inşa ettiği bu okulun anlamlı olduğuna işaret ederek, bu fedakarlığı gösteren üniversitelileri kutladı.

AK Parti olarak gençlere önem verdikleri için eğitime büyük destekler ve yatırımlar yaptıklarına değinen Satır, şunları kaydetti:

''Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini ilk günden bu yana artırıyor. Türkiye'nin daha evvel Milli Savunma Bakanlığında olan bütçesinin önemli bölümünü Milli Eğitime aktardık. Çünkü biz gençlere önem veriyoruz. Geleceğimizin gençler ve çocuklar olduğunu biliyoruz. Onların en iyi şartta olmaları için çalışıyoruz.''

Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise eğitime yapılan yatırımlarla ülke geleceğinin daha iyi inşa edileceğini belirtti.

Açıklamaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :