TBMM Başkanvekili  Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

"Tüm mücadelemiz bir şehidin daha olmaması"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Tüm mücadelemiz bir şehidin daha olmaması" dedi.

Adıyaman'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen iftar yemeğine katılan Aydın, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin iç ve dış düşmanlarının Türkiye’nin gelişmesini istemediğini söyledi.

"Bu ülkede düşüncelerimiz, fikirlerimiz ve hatta inançlarımız bile farklı olabilir ama bu ülke adına, bu millet adına birlikte hareket etmek zorundayız" diyen Aydın, PKK terör örgütünün dışarıdan beslenmesi ile bu sorunun bu kadar uzadığını ifade etti.

PKK'nın en çok bölge halkına zulmettiğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Yatırım yapılmasını engellemek için iş makinelerini yakıyorlar, müteahhitleri haraca bağlıyorlar, vatandaşlarımıza saldırıyorlar. Hakkari’de 6 şehit verdik, Adıyaman’ımızda bir şehidimiz oldu. Yüreğimiz acıyor, bunların amaçları nedir, Kürt vatandaşlarımız için mi? Bizler de Kürt'üz. Maalesef kardeşlerimiz uyanık olmak zorundayız. Tüm mücadelemiz bir şehidin daha olmaması. Evet, belki bu bölge eskiden bazı şeylerden mahrum edildi artık, şimdi o günler geride kaldı. Bölgeye en güzel yatırımlar yapılıyor, bölge büyüdükçe onlar rahatsız oluyor. Yatırımlar artık devam etsin, en güzel okullarda okusunlar, en güzel hastanelerde tedavi olsunlar.

Bölge insanının uyanmasını istemiyorlar. Sevgili gençler o kör ideolojilerin esiri olmamak için daha çok okumalı, daha çok ilerlemelisiniz. Ailemize, ülkemize faydalı bir fert olmak istiyorsanız, devletimizin sunmuş olduğu imkanları kullanarak en iyi dereceler almaya gayret ediniz. Onlar bunları bildikleri için çukur kazıyorlar fakat bu millet onları kazıdıkları çukurlara gömecektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :