TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı- "Bizim güçlü olmamız Gazze'nin de umudunu güçlendirir, Arakan'daki Müslümanların da geleceğini güven altına alır. Türkiye'nin güçlü olması Ortadoğu'ya ve dünyaya barışı getiri

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bizim güçlü olmamız Gazze'nin de umudunu güçlendirir, Arakan'daki Müslümanların da geleceğini güven altına alır. Türkiye'nin güçlü olması Ortadoğu'ya ve dünyaya barışı getirir." dedi.

Kahta Kaymakamlığını ziyaret eden Aydın, beraberindekilerle birlikte vatandaşlarla bayramlaştı.

Aydın, bayramlaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda dahi Suriye halkının zulüm altında olduğunu belirtti.

Batı'nın, ölenlerin Müslüman olması nedeniyle sessizliğe büründüğünü vurgulayan Aydın, "Bunu çok iyi anlamamız lazım. Akdeniz bir kan gölüne dönmüş, orada cansız bebeklerin bedenleri sahillere vururken, hiç mi yürekleri yanmadı? Neden Müslümanlar bu duruma geldi? Neden zulüm görenler hep Müslümanlar oldu? Bizim hiç mi kabahatimiz yok? Müslümanlar olarak bu kirli oyunları bozmamızın tek yolu birlik ve beraberlikten geçer." diye konuştu.

Aydın, Türk halkının birlik ve beraberlik içinde daha da güçleneceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin güçlü olması 15 Temmuz'da olduğu gibi tüm o hainlere tokat olarak iner. Bizim güçlü olmamız Gazze'nin de umudunu güçlendirir, Arakan'daki Müslümanların da geleceğini güven altına alır. Türkiye'nin güçlü olması Ortadoğu'ya ve dünyaya barışı getirir. Milletin emrinde olan ümmet için çabalayan tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz, 80 milyon ile birlikte Türkiye'yiz. 17-25 Aralık, 15 Temmuz, Kobani hadisesi, parti kapatma, darbe planları sizce neden oldu? Onlar güçlü bir Türkiye istemez, onlar ayakları üzerinde duran dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya çalışan Türkiye'yi istemezler. Onlar iki büklüm lideri olan bir Türkiye ister. Onlar İslamın sancaktarlığını yapan bir Türkiye istemezler."

Körfez ülkelerinin Katar'a uygulamaya çalıştıkları yaptırımları büyük üzüntüyle takip ettiklerini belirten Aydın, "Bu mübarek günlerde din kardeşlerine karşı neden ambargo uyguluyorsun? Kim bu fitneyi sokuyor, neden bu Batı'nın ayak oyunlarına alet oluyoruz? Katar'da Amerika üs kurunca, Batı üs kurunca iyi oluyor da Türkiye'nin askeri gidince neden rahatsız oluyorlar?" şeklinde konuştu.

Almanya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında verdiği kararı eleştiren Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları üzerinde Amerika'nın sergilediği oyunu hepimiz gördük. Erdoğan'ın, Amerika gezisi sırasında yapılan eylemlere seyirci kalan Amerika, Cumhurbaşkanımızın korumaları müdahale edince, onları mahkemeye vererek onlar hakkında yakalama kararı çıkarttı. Şimdide Terör örgütü PKK yandaşlarıyla kavga eden Erdoğan'ın korumaları için Almanya, 'kavgaya karışan korumalar G20 zirvesine gelmesin' dedi. Böyle bir uluslararası hukuk yok. İşte bunları çok iyi okuyacağız, kim kiminle iş birliği yapıyor, kim kiminle beraber yürüyor, kim ne amaçla hareket ediyor, bütün bunları bileceğiz. Bu bayramı vesile kılarak çok daha güçlü olacağız."

Bayramlaşmaya, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Adnan Boynukara ve Salih Fırat, askeri ve mülkü erkan katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :