TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

"Müslümanların yaşadığı beldelere nasıl dışarıdan müdahale edildiğini, dışarıdaki zulmü ve baskıyı bir tarafa bırakıp Müslümanları, Müslümanlara nasıl ezdirdiklerini gerçekten görerek yaşıyoruz"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Müslümanların yaşadığı beldelere dışarıdan müdahale edildiğini belirterek, "Müslümanları, Müslümanlara nasıl ezdirdiklerini gerçekten görerek yaşıyoruz." dedi.

Aydın, Adıyaman Belediyesi Nikah Salonu'nda, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Adnan Boynukara ve Salih Fırat, askeri ve mülkü erkan ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığındaki bayramlaşma törenine katılan Aydın, askerlere telefonunu kullandırarak eşlerini aramalarını sağladı.

Aydın, bayramlaşma töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dargınlık ve kırgınlıkların bir tarafa bırakılarak, fitneye ve fesada son verilerek, birliğin ve kardeşliğin pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Müslümanların, Müslümanlara ezdirildiğine işaret eden Aydın, ''Dünyadaki hadiseleri hepimiz takip ediyoruz. Olan bitenleri bazen acı, bazen gözyaşı içerisinde takip ediyoruz. İslam beldelerine bakıyoruz. Müminlerin arasına nasıl fitnenin sokulduğunu acı ve gözyaşı içerisinde takip ediyoruz. Baktığımız zaman yanı başımızda maalesef kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Irak’tan Suriye’ye kadar, Arakan’dan Libyasına diğer ülkelerine kadar, özellikle Müslümanların yaşadığı beldelere nasıl dışarıdan müdahale edildiğini, dışarıdaki zulmü ve baskıyı bir tarafa bırakıp Müslümanları, Müslümanlara nasıl ezdirdiklerini gerçekten görerek yaşıyoruz." dedi.

Gelecekte daha güçlü bir ülke isteniliyorsa birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Kin, nefret, fitne ve fesadı bir tarafa bırakmak zorundayız. Birbirimizi sevebilmemiz, birbirimize karşı saygıyla, hürmetle, muhabbetle bakabilmeliyiz. Baktığımız da dünya herkese yeter. Bizler iman etmişiz, nasibimiz kadar yaşayacağını bilenlerdeniz. Ne kadar araya fitne koysak, ne kadar birilerine bir şekilde çamur atsak, ne yaparsak yapalım Allah'ın dediği yere kadar rızkımız vardır."

- "Evlendikten bir ay sonra askere geldim"

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın telefonuyla eşini arayan Denizlili asker Süleyman Sert, eşinin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Yeni evli olduğunu ve evlendikten bir ay sonra askere geldiğini söyleyen Sert, eşiyle görüştüğü için mutlu olduğunu belirterek, Aydın’a teşekkür etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :