TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

"Bizler bu ülkenin 780 bin metrekaresi ve her bir santimetrekarenin güvenliğini tesis ettiğimiz gibi sınırlarımız dışında da bize yönelebilecek her türlü tehlike ve tehdidi bertaraf etmek için gerekli tedbirleri alıyoruz. Sınırlarda gerekli olan bu çalışm

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye'nin her yerinde güvenliğin sağlandığını, sınırların dışından da ülkeye yönelebilecek her türlü tehlike ve tehdidi bertaraf etmek için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, "Sınırlarda gerekli olan bu çalışmalar yapılıyor ve yapılacaktır." dedi.

Aydın, Adıyaman'ın Samsat Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

İftarın ardından gazetecilere açıklama yapan Aydın, 2 Mart'ta Samsat'ta 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini anımsatarak, Samsatlıların taleplerini karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarda belirli bir mesafe aldıklarını belirten Aydın, "Şu anda Samsat ilçesinde tabii ki hak sahipliği noktasında deprem sigortası zorunluluğu var. Bu zorunluktaki mevzuata baktığımızda bir yapı neredeyse yok. Bu konudaki çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve AFAD Başkanı takip ediyor. Bu anlamda Samsat ilçesinde hak sahipliği sağlanması, yeniden yapıların tesisi için DASK sorununun kaldırılması gayreti içerisindeyiz." dedi.

Aydın, Samsat ilçesinde 700 konteynerin onarımlarının yapıldığını ve isteyen her aileye tahsis edildiğini bildirdi.

- "Avrupa'nın teröre nasıl yandaşlık yaptığını biliyoruz"

Bir gazetecinin "Katar'a Türk askerinin gönderilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Aydın, Türkiye'nin öncelikle kendi vatandaş ve yurttaşlarını can ve mal emniyetini korumakla mükellef olduğunu belirtti.

Her türlü tehlikeyi bertaraf edebilecek tedbirleri almak zorunda olduklarını vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Gerek içeriden gerekse sınırlarımızın dışında Türkiye'ye yönelen tehditler var mı? Var. Bunları hepimiz biliyoruz. Pek çok terör örgütünün sınırlarımızın hemen ötesinde yakalandığını, Irak ve Suriye'de adeta kendilerine alan bulduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla şu anda askerlerimiz oradalar. Bir taraftan DAEŞ ile mücadele veriyor bir taraftan da PKK terör örgütü ve onun türevleriyle bir mücadele veriyor. Bizler bu ülkenin 780 bin metrekaresi ve bir santimetrekarenin güvenliğini tesis ettiğimiz gibi sınırlarımız dışında da bize yönelebilecek her türlü tehlike ve tehdidi bertaraf etmek için gerekli tedbirleri alıyoruz. Sınırlarda gerekli olan bu çalışmalar yapılıyor ve yapılacaktır."

Ramazan ayının ruhuna uymayan fitnelerin İslam alemi içerisinde hakim olduğunu vurgulayan Aydın, bir kısım Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargoyu kabul etmelerinin mümkün olmadığı dile getirdi. Aydın, şunları kaydetti:

"Bunun ne sebep ve gerekçeyle yapıyorlar? Teröre destek deniliyorsa kimin terör örgütlerine silah verdiklerini ve destek olduğunu hepimiz çok net bir şekilde görüyoruz. Teröristlerin ellerinde olan silahlar hangi ülkelerden geliyor? Avrupa'nın teröre nasıl yandaşlık yaptığını, bu terör örgütlerinin Batı'da kendilerine nasıl alan açtığını ve adeta bu terör örgütlerinin ülke ve milletimize karşı taşeron olarak kullandıklarını da biliyoruz."

Aydın, bütün terör örgütlerine karşı uluslararası toplumun ortak ve kararlı bir duruş göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İftar programına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, Salih Fırat, Halil Fırat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez de katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :