TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

"Yeni anayasayla devlet esas sahibi milletiyle, genç ve dinamik parlamentosuyla, bağımsız ve tarafsız yargısıyla, tam anlamıyla güçler ayrılığıyla, yasamanın, yürütmenin çok daha etkin olacağı bir Türkiye ile bölgesinde ve dünyada çok daha güçlü bir konum

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Yeni anayasayla devlet esas sahibi milletiyle, genç ve dinamik parlamentosuyla, bağımsız ve tarafsız yargısıyla, tam anlamıyla güçler ayrılığıyla, yasamanın, yürütmenin çok daha etkin olacağı bir Türkiye ile bölgesinde ve dünyada çok daha güçlü bir konuma gelecektir." dedi.

Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Adıyaman'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son dönemde Türkiye'nin yeniden doğuşuna şahitlik ettiklerini belirten Aydın, vatandaşlara programa gösterdikleri yoğun ilgi dolayısıyla teşekkür etti.

Türk milletinin 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği kararlılığa değinen Aydın, şunları ifade etti:

"Varsın hainler Türkiye'nin yükselişine, milletin bağrına hançer saplasın. Bunların hepsi beyhude. Zira bu millet adına düşmana karşı durması gereken hainler bu aziz millete silah doğrultmadı mı? Bu hainler 15 Temmuz gecesi bu millete Türkiye tarihinin en kanlı gecesini yaşatmadı mı? Ama ne oldu? Adıyaman milletimizin, devletimizin yanında yürüdü. Başkomutan milletiyle dik durdu. Eli kanlı alçakların ahlaksız tezgahını millet alaşağı etti. Tanka siperde tek yürek oldu, minarelerde sala oldu. Namusu, hürriyeti için Çanakkale'de yatan dedesi için şehit oldu. Biz inanıyoruz ki Allah var gam yok. Türkiye sel oldu caddelere aktı, meydanlarda sabahlara kadar eşi benzeri olmayan timsal oldu. Alçak girişimi hep beraber bertaraf ettik."

Aydın, anayasa değişikliğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, Türk milletinin önemli bir kararın arefesinde olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin geleceği açısından değişikliğin önemli rol oynayacağını vurgulayan Aydın, şu görüşlere yer verdi:

"Kutlu bir yola çıktık. Davamızı taçlandıracak, milletimizi, ülkemizi, devletimizi şahlandıracak bir yola çıktık. Hepimizin ortak davası olan bu kutlu yolda millet artık 'yeter' demiştir. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda ekonomisi ve sanayisiyle müreffeh, bölgesinde ve ülkesinde söz sahibi Türkiye yolunda millet istikrarı ve yarınları için, güvenle istikbale bakmak için, tüm bunlara evet demek için yola çıkmıştır. Söz de ve karar da milletindir. Yeni anayasayla devlet esas sahibi milletiyle, genç ve dinamik parlamentosuyla, bağımsız ve tarafsız yargısıyla, tam anlamıyla güçler ayrılığıyla, yasamanın, yürütmenin çok daha etkin olacağı bir Türkiye ile bölgesinde ve dünyada çok daha güçlü bir konuma gelecektir. En önemlisi tek güç ve belirleyici millet olacaktır. Bir kez daha buradan hep beraber bütün dünyaya haykırmaya hazır mısınız? 16 Nisan'da rekor bir sonuçla tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak için tabii ki evet demeye hazır mısınız. İyi ki varsınız."

Vali Abdullah Erin de bugün açılışı yapılacak 238 eserin toplam maliyetinin 706 milyon lira olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :