Tbmm Başkanvekili Akşener, Erzincan'da:

Tbmm Başkanvekili Akşener, Erzincan'da:

"İktidar ile birlikte Türkiye'de iki şey gelişti. Birincisi adaletsizlik, diğeri ciddiyetsizlik. Bu arkadaşların ciddiyetsizliği sebebiyle şu anda Avrupa'nın pek çok devleti soykırım meselesini tanıdı''

ERZİNCAN (AA) – TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, "İktidar ile birlikte Türkiye'de iki şey gelişti. Birincisi adaletsizlik, diğeri ciddiyetsizlik. Bu arkadaşların ciddiyetsizliği sebebiyle şu anda Avrupa'nın pek çok devleti soykırım meselesini tanıdı" dedi.

Akşener, 13 Şubat Spor Salonu'nda, partisinin Erzincan milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 1915 olaylarına ilişkin yaşanan gelişmelere değindi.

Başbakan Davutoğlu'nun, Konya mitingindeki sözlerini eleştiren Akşener, ''Çeşitli ülkeler açıklamalar yaptı. Bizim Başbakan da bir açıklama yaptı, dikkat edeniniz oldu mu? 'Bu suç' dedi. Sonra dedi ki 'Ben Türkiye'nin Başbakanıyım ne yapıyorum' düzeltti ve konuşmasına devam etti. Konya'daki konuşmayı izlemenizi öneririm" ifadesini kullandı.

Başbakan'ın Ermeni iddialarıyla ilgili iktidarın durumunu resmettiğini ifade eden Akşener, ''İktidar ile birlikte Türkiye'de iki şey gelişti. Birincisi adaletsizlik, diğeri ciddiyetsizlik. Bu arkadaşların bu ciddiyetsizliği sebebiyle şu anda Avrupa'nın pek çok devleti bu soykırım meselesini tanıdı. Bunun özelliği ne biliyor musunuz, önce tanınacak, sonra tazminat istenecek. Ne kadar tazminat biliyor musunuz, 67 milyar avro. Sonra da toprak istenecek" iddiasında bulundu.

Akşener, önüne gelenin iktidarı aldattığını öne sürerek, "Ne kadar saf bir hükümetimiz var, Türk filmlerindeki gibi önüne gelen aldatıyor. Önce bir sabah uyandılar, Allah Allah, meğer devletin içinde paralel bir yapı varmış ve bu arkadaşlara kumpas kurmuş. Ne zaman? 12 sene sonra, vah vah vah. Yani 12 sene sonra aldatıldığını keşfeden bir yönetici, Bir başbakan, bir Cumhurbaşkanı, 15 yıl sonra kimler tarafından aldatıldığını keşfedecek, burası soru işareti. Yarın bu arkadaşları Apo da aldatmış olacak, Ermeni diasporası da aldatmış olacak. Ama her aldanmanın sonunda Türkiye bir şeyler kaybediyor."

Tbmm Başkanvekili Akşener, Erzincan'da:

Tbmm Başkanvekili Akşener, Erzincan'da:

Kaynak:Haber Kaynağı