TBMM Başkanlık Divanı ilk toplantısını gerçekleştirdi

TBMM Başkanlık Divanı ilk toplantısını gerçekleştirdi

Mayıs-Eylül 2017 tarihleri arasında TBMM Genel Kurulu ve komisyon toplantılarına katılmayan milletvekillerinden, geçerli mazeret bildirenlerin izin talepleri kabul edildi, geçerli mazeret bildirmeyenlerin ise kabul edilmedi-Devamsızlıkları 10 günü aşan mi

TBMM (AA) - 26. Dönem 2. Devre için seçilen yeni TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Alınan bilgiye göre toplantıda, Meclis bürokratları, Divan'da yeni seçilen üyelerin bulunması nedeniyle kendilerini tanıttı.

İtalya Senatosu Avrupa Birliği Politikaları Komitesi Başkanı ve beraberindeki parlamento heyeti ile Gana-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve beraberindeki dostluk grubu üyelerinin resmi ziyaret için Türkiye'ye davet edilmeleri kararlaştırıldı.

1 Mayıs 2017-30 Eylül 2017 tarihlerinde TBMM Genel Kurulu ve komisyon toplantılarına katılmayıp, düzenlenen devamsızlık cetveline itiraz eden ve mazeret bildiren milletvekillerinden, geçerli mazeret bildirenlerin izin talepleri kabul edildi, geçerli mazeret bildirmeyenlerin ise kabul edilmedi.

Devamsızlıkları 10 günü aşan milletvekillerinin izin talepleri kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Stenografi Kursu ve Stenograflık Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik Taslağı kabul edildi.

Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışardan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ile söz konusu yönetmelik uyarınca, tıbbi malzeme bedellerinin yeniden belirlenmesi konuları ise daha sonraki toplantıda görüşülecek.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :