TBMM Başkanı Yılmaz, Sivas'ta

TBMM Başkanı Yılmaz, Sivas'ta

Yılmaz, Dedeoğlu Şehit Hikmet Duman Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta yapımı tamamlanan Dedeoğlu Şehit Hikmet Duman Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Yılmaz, bazı açılışlara ve temel atma törenine katılmak için geldiği memleketi Sivas'ta, ilk olarak Karşıyaka Mahallesi Başarı Villaları'na yapılan Dedeoğlu Şehit Hikmet Duman Camisi'nin açılışına katıldı. 

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehide Allah’tan rahmet dileyerek, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Cami kelimesinin toplanmak, bir araya gelmek anlamına gelen "cem" kelimesinden geldiğini belirten Yılmaz, "Cami, birliğimizi pekiştirecek, vatan sevgisini aşılayacak, barış ve kardeşliğin temel değerler olduğunu öğretecek, insana hizmetin Hak'ka hizmet olduğunu söyleyecek, hakkın rızasını kazanabilmek için de insanların duasının alınmasının gerektiğini söyleyecek" diye konuştu.

Camilerin milli birliğin öğretildiği yerler olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Camiler ibadethane olmakla birlikte toplumun aydınlatıldığı da yerlerdendir. Cami bizim toplumumuzun, hayatımızın temelindedir. Bir kültür merkezidir. Neden kültür merkezidir? Mevlidimizi burada okuttururuz, bayramlaşmaları burada yaparız bu da bir kültürel etkinliktir. Aynı zamana da bir eğitim kurumudur. Kur’an-ı Kerim, dini terminoloji öğretilir" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Yılmaz, Vali Alim Barut, AK Parti ve MHP Sivas milletvekilleri ile il protokolü caminin açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra camide cuma namazı kıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı