TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü

TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü

Kahraman, Gabon Dışişleri Bakanı Boubeya ve beraberindeki heyeti kabul etti

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gabon Dışişleri Bakanı Pacome Moubelet Boubeya ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Divan Toplantı Salonundaki kabulde konuşan Kahraman, Boubeya ve beraberindekileri TBMM'de görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Gabon'un bulunduğu bölgede dost olarak kabul ettikleri bir devletin dışişleri bakanını ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kahraman, "Beraberliğimiz ve dostluğumuzun hem devletler arası hem de uluslararası camia için faydalar sağlayacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Pacome Moubelet Boubeya ise TBMM Başkanı olarak kendilerini ağırladığı için onur duyduklarını aktardı.

Gabon'un Türkiye ile ilişkisinin kalbi ilişki olduğunu vurgulayan Boubeya, "Türkiye ile Gabon arasındaki ilişkiler her iki ülkeye de fayda sağlayacak ilişkilerdir. İki ülke meclisleri arasında kurulan ilişki de vardır. Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımız adına Türkiye'ye Gabon olarak desteğimizin tam olduğunu belirtmek isterim. 15 Temmuz'da yaşanan darbe sonrası Türkiye'ye desteğimizi ifade ettik ve tekrar yaşananları kınadığımızı belirtiyoruz." diye konuştu.

Bu türden olaylarda yaraların sarılsa bile zihinlerde iz bırakmayı sürdürdüğünü anımsatan Boubeya, Türk parlamenterlerin yaşadığını çok iyi bildiğini çünkü Gabon'da benzer bir olayı kendilerinin de yaşadığını bildirdi.

Pacome Moubelet Boubeya bu tür istisnai anları kendileriyle paylaşan Kahraman'a ayrıca teşekkürlerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :