TBMM Başkanı Kahraman Ürdünlü mevkidaşıyla görüştü

TBMM Başkanı Kahraman Ürdünlü mevkidaşıyla görüştü

İsmail Kahraman, Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Taravine ile bir araya geldi

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Atıf et-Taravine ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Kahraman ve Taravine'nin yaklaşık 20 dakika süren başbaşa görüşmesinin ardından heyetler arası toplantıya geçildi.

Buradaki konuşmasında Kahraman, Taravine ve beraberindeki heyeti Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye ve Ürdün arasında eskiye dayalı birliktelik, dostuk, kardeşlik bulunduğunu belirten Kahraman, "Parlamentolar arası münasebetin sıklaşması muhakkak ki devletlerimiz arasında, milletlerimiz arasındaki kardeşlik bağını daha da güçlendirecektir. Tekrardan sizleri Türkiye'de görmekten memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullandı.

Taravine ise iki ülke arasında liderler seviyesinde yıllardır süren ilişkilerin bulunduğuna işaret etti.

İki ülke parlamentosunun üzerine düşen görevi yerine getirmesini arzu ettiklerini aktaran Taravine, "Türkiye'nin belli duruşları var ve biz bu duruşlardan faydalanmak istiyoruz. Ürdün Parlamentosu olarak Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Türkiye'den uluslararası toplum nezdinde de destek istiyoruz. Ortak sorun olarak gördüğümüz Suriye konusunda ülkemiz çok sayıda mülteciyi barındırıyor. Sınırlarımız kapalı. Sınır kapılarının iki ülke işbirliği ile yeniden açılması gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye ile Ürdün arasında ticaret anlaşmasının bulunduğuna değinen Taravine, yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle ortaya çıkan engellerin de kaldırılmasını talep etti.

Görüşme basına kapalı devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :