TBMM Başkanı Kahraman Sırbistan'da

TBMM Başkanı Kahraman Sırbistan'da

Kahraman, Osmanlı döneminde yapılan Bayraklı Camisi'ni gezdi, Belgrad Üniversitesi Türkoloji bölümünü ziyaret etti

BELGRAD - Sırbistan'a resmi ziyaret gerçekleştiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Belgrad'da Osmanlı döneminde inşa edilen Bayraklı Camisi'ni gezdi, Belgrad Üniversitesi Türkoloji bölümünü ziyaret etti.

Kahraman, Bayraklı Camisi'ne gelişinde din görevlilerince karşılandı. Caminin tarihçesi hakkında bilgi alan Kahraman, din görevlileriyle bir süre sohbet etti. Kahraman, camiye Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Daha sonra Belgrad Üniversitesi Türkoloji bölümüne geçen Kahraman, buradaki eğitim hakkında bilgi aldı.

Kahraman, Türkoloji bölümüne, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra hazırlanan "Gazi Mecliste O Gece" kitabının yanı sıra "Sultan Abdülhamid Han", "Sultan Abdülhamid ve Dönemi", "Türkiye'den Renkler Ve Şaheserler" kitaplarını armağan etti.

Türkoloji bölümü yetkilileri de Kahraman'a öğretim görevlilerince hazırlanan Türkçe kitaplar hediye etti.

Daha sonra bölüm öğrencileriyle bir araya gelen Kahraman, Türkiye ve Sırbistan'ın iki önemli ülke olduğunu belirterek, ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değindi.

Öğrencilerle bir süre Türkçe sohbet eden Kahraman, kendilerinden bir talepleri olup olmadığını sordu. Öğrenciler, özellikle Türkiye'yi görmeyenlere bu fırsatın verilmesini istedi.

Kahraman, başarı puanına göre belli sayıda öğrencinin Türkiye'de ağırlanabileceğini ifade etti.

İsmail Kahraman, gezisine eşlik eden AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen'in de 30 yıl önce Belgrad Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :