TBMM Başkanı Kahraman Sırbistan'da

TBMM Başkanı Kahraman Sırbistan'da

Kahraman, Sırbistan Ulusal Meclisi Başkanı Maja Gojkovic ile bir araya geldi

BELGRAD (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Ulusal Meclisi Başkanı Maja Gojkovic ile bir araya geldi.

Gojkovic, Kahraman'ı, parlamento binasının girişinde karşıladı.

Heyetler arası görüşmenin ardından Kahraman ve Gojkovic ortak açıklama yaptı.

Sırbistan Ulusal Meclisi Başkanı Gojkovic, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan'ı ziyaret ettiğini anımsatarak, bu ziyarette ilişkilerin geliştirilmesi kararlılığının gösterildiğini belirtti.

Kendilerinin de parlamentolar seviyesinde işbirliğinin devamı için çaba harcadığını dile getiren Gojkovic, "İşbirliğimiz farklı seviyelerde olabilir. İki ülke parlamentoları arasında olduğu gibi genel olarak diğer platformlarda, uluslararası platformlarda devam edebilir." diye konuştu.

Gojkovic, Sırbistan'ın, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin yanında olduğunu ifade ederek, ziyaret ettiği TBMM'de darbenin yol açtığı hasara tanık olduğunu ve çok üzüldüğünü anlattı.

Darbe girişimine karşı Türkiye'ye destek bildirisini imzaladığını da kaydeden Gojkovic, "Biz teröre karşıyız. Resmi yoldan seçilen milletvekillerinin uğradığı saldırıyı kınıyoruz." dedi.


- "Ortak menfaatler ve tarihi bağlarımız var"

TBMM Başkanı Kahraman da Sırbistan'ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kısa süre önceki ziyaretinde gösterilen misafirperverliğin ve iki ülke arasındaki bağların güçlenmesinin Türkiye'de yankı bulduğunu ifade eden Kahraman, ziyaretin iki ülke ve halkları arasında yakınlaşmaya vesile olduğunu söyledi.

Kahraman, Sırbistan'ın Balkanların kilit ülkesi olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sırbistan ortak kültür ve tarihi paylaştığımız ülke. Ortak menfaatler ve tarihi bağlarımız var. Sırbistan'ı güçlü bir dost ve müttefik olarak görüyoruz. Aramızdaki bağları güçlendirecek anlaşmaların bir an evvel parlamentodan geçmesi noktasında gereken gayreti göstereceğiz. İlişkileri daha da geliştireceğiz. Ekonomi, güvenlik ve kültür alanlarında işbirliğini artıracağız.

Sırbistan, darbe teşebbüsü sonrasında reaksiyonu en kısa zamanda gösteren ülkeydi. İnanıyorum ki beraberliğimiz hem bölge barışına hem dünya barışına büyük katkılar yapacaktır."

İsmail Kahraman, Sırbistan Ulusal Meclisi özel defterini de imzaladı ve Sırbistan Parlamentosu Genel Kurul Salonu'nu gezdi.

Kahraman daha sonra Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ile görüştü.

Sırbistan Başbakanlık binasında basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesinde gazetecilerin görüntü almasına izin verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :