TBMM Başkanı Kahraman Rize'de

TBMM Başkanı Kahraman Rize'de

Kahraman:- "Kökü olmayanın meyve vermesi mümkün değildir. Kökü olmayan ağacın kurumaması mümkün değildir. Kök tarihtir. Tarihimize sahip çıkacağız"- "Polisimizden çok memnunuz, dimdik durdu. Askerim de dimdik durdu, asker elbisesi giymiş teröristler vardı

RİZE (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Kökü olmayanın meyve vermesi mümkün değildir. Kökü olmayan ağacın kurumaması mümkün değildir. Kök tarihtir. Tarihimize sahip çıkacağız." dedi.

Rize'nin Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinliklerine katılmak üzere kente gelen Kahraman'ı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Artvin Valisi Muhterem İnce karşıladı. Valiliği ziyaret eden Kahraman, tören mangasını selamladıktan sonra şeref defterini imzaladı.

Kahraman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Ağustos 1461'in Trabzon'un fetih tarihi olduğunu belirterek, fetih şöleninin bu yıl ilk kez Rize Belediyesince gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kahraman, "Ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han büyük bir orduyla geldiği Trabzon'u devlet olarak kendisine biatlarını bağışlaması dileğiyle Trabzon İmparatorluğunu fethetti. Trabzon'a bağlı Rize ve Artvin de aynı şekilde Osmanlı toprağı oldu. Dolayısıyla bu iki vilayetimizin kökü, tarihi 28 Ağustos 1461'dir." diye konuştu.

Tarih şuurunu ve bilincini canlandırmak maksadıyla böyle bir kutlamayı yapanları, emek verenleri tebrik eden Kahraman, "Kökü olmayanın meyve vermesi mümkün değildir. Kökü olmayan ağacın kurumaması mümkün değildir. Kök tarihtir. Tarihimize sahip çıkacağız inşallah." ifadesini kullandı.

Kahraman, Vali Bektaş ile basına kapalı görüşmesinin ardından Rize Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Reşat Kasap ile bir araya geldi.

Belediye başkanlığı makamında İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ayakta kalınca, oturmasını rica eden Kahraman, "Emniyetimiz sağlam Elhamdülillah. Polisimizden çok memnunuz, dimdik durdu. Askerim de dimdik durdu, asker elbisesi giymiş teröristler vardı, asker değil. Orası peygamber ocağı." ifadelerini kullandı.

Kahraman, Kasap'a fetih şöleni tertipledikleri için teşekkür etti.

TBMM Başkanı Kahraman Rize'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :