TBMM Başkanı Kahraman, Polonya'da

TBMM Başkanı Kahraman, Polonya'da

Meclis Başkanı Kahraman, Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyona katıldı- Kahraman: - "15 Temmuz'da bir kara gün yaşadık. Güçlü bir devlet olarak milletçe bir araya geldik ve 20 saat içinde bütün hayat normale döndü. T

VARŞOVA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "15 Temmuz'da bir kara gün yaşadık. Güçlü bir devlet olarak milletçe bir araya geldik ve 20 saat içinde bütün hayat normale döndü. Türkiyemiz emin adımlarla geleceğe yürümektedir." dedi.

Kahraman, Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna katıldı.

Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Meclis Başkanları toplantısına katılmak üzere, Polonya'nın başkenti Varşova'da bulunan Kahraman, Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna iştirak etti.

Büyükelçilik rezidansında gerçekleşen programda konuşan Kahraman, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde, bu güzel günde katılımcılarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Ağustos ayının Türkler için bir zafer ayı olduğunu ifade eden Kahraman, "Birçok zafer günümüz var. Bunlardan biri 26 Ağustos 1071'dir. Türklerin Anadolu’ya ayak basışının yıl dönümüdür. Bunu iktisadi bir yatırımla taçlandırdık. İstanbul’da dünyanın en büyük sayılı köprülerden birinin açılışını yaptık. Osmanlı devletimizin büyük padişahlarından Yavuz Sultan Selim adını verdik." dedi.

- "Geçmişimizi bilmemiz geleceğimiz için teminat demektir"

Polonya Meclisi'nde gördüğü bir levha üzerindeki, "Hafızasını kaybeden millet vicdanını kaybetmiş demektir" yazısına atıfta bulunan Kahraman, "Fevkalade bir söz. Hafızamızı taze tutucağız o şekilde geleceğe güçlü yürürüz. Geçmişimizi bilmemiz geleceğimiz için teminat demektir." ifadelerini kullandı.

Polonya ile karşılıklı saygı ve güvene dayalı 600 yıldır iş birliği içinde bulunduklarını vurgulayan Kahraman, "Daha nice 600 yıllara ulaşılmasını temenni ediyorum. Geçen zaman içinde geçirdiğimiz sıkıntılar olabilir ama milletler büyüklerse her zorluğun üstesinden gelirler. Türk devleti ve Türk milleti de büyüktür. Nitekim 15 Temmuz'da bir kara gün yaşadık. Güçlü bir devlet olarak milletçe bir araya geldik ve 20 saat içinde bütün hayat normale döndü. Türkiyemiz emin adımlarla geleceğe yürümektedir." diye konuştu.

Polonya ile iş birliği içinde olduklarını ve kendilerinden her sahada destek gördüklerine işaret eden Kahraman, şöyle devam etti:

"Bunlardan birisi de AB’ye girme hedefimize yönelik gayretli desteğidir. Kültürel, ekonomik ve siyasi birlikteliğimizin birçok iyi netice getireceğine inanıyorum. Gerek küresel, gerekse bölgesel anlamda iş birliğimiz dünya barışına katkı sağlayacaktır. Evrensel hukuk değerlerine bağlı devletler olarak devamımızı diliyorum. İnsan hak ve hürriyetlerine riayet edeceğiz, istiklal ve istikbalimizi hep aydınlık tutacağız. Bu kutlu günümüze katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bugüne ulaşmamızda emeği geçen şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Hepinize TBMM ve Türk milletinin en iyi dileklerini sunuyorum."

TBMM Başkanı Kahraman, konuşmasının ardından katılımcılara bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

Kahraman, daha sonra konuk ülkelerin Meclis başkanlarına verilen akşam yemeğine katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :