TBMM Başkanı Kahraman Kuveyt'te

TBMM Başkanı Kahraman Kuveyt'te

Kahraman, Ulusal Meclis Başkanı el-Ganim ile temsili ortak genel kurul toplantısı düzenledi

KUVEYT (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kuveyt Ulusal Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim ile temsili ortak genel kurul toplantısı düzenledi.

Kuveyt Ulusal Meclisindeki görüşmenin ardından yerel kıyafet giyen Kahraman, el-Ganim ile meclisin Genel Kurul salonuna geçti.

Genel Kurul salonunda Meclis Başkanı makamına birlikte oturan Kahraman ve el-Ganim, iki ülke milletvekillerinin de katılımıyla temsili genel kurul toplantısı yaptı.

Temsili toplantının açılışını el-Ganim ile yapan TBMM Başkanı Kahraman, iki kardeş olarak toplantının açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda söz alan Türk ve Kuveytli parlamenterler, iki ülkenin tarihi ve kültürel bağları ile ekonomik ilişkilerine vurgu yaparak, ilişkilerin birlik ve beraberlik içinde daha da geliştirilmesi temennisinde bulundu.

Milletvekilleri, Kudüs konusunda İslam aleminin hassasiyetini de dile getirdi.

Toplantıda konuşan Kuveytli bir milletvekilinin, "Eğer Suudi Arabistan, Müslümanlar için Kabe'nin bulunmasından dolayı hepimizin yöneldiği bir kıble ise Türkiye de birçok ülkenin siyasi yönden kıblesi konumundadır." sözleri Genel Kuruldaki milletvekillerince alkışlandı.

Kahraman, resmi temaslarının ardından Kuveyt Kuleleri'ni ve Mescid-i Kebir'i ziyaret etti.

Mescid-i Kebir ziyaretinde yetkililerden bilgi alan Kahraman, camiden sorumlu imama, Kur'an-ı Kerim hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :