TBMM Başkanı Kahraman:

TBMM Başkanı Kahraman:

"Bir terör örgütüyle karşılaştık. Buna biz FETÖ diyoruz. Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun, ister PKK, PYD, DEAŞ olsun, neticede hepsi teröristtir ve hepsi insanlığın huzuru için düşmandır, tehlikedir" - "(Fetullah Gülen) Kendini mehdi, mesih kabul

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bir terör örgütüyle karşılaştık. Buna biz FETÖ diyoruz. Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun, ister PKK, PYD, DEAŞ olsun, neticede hepsi teröristtir ve hepsi insanlığın huzuru için düşmandır, tehlikedir." dedi.

Kahraman, Ankara'daki büyükelçi eşleri onuruna TBMM Tören Salonu'nda kahvaltı verdi.

Burada bir konuşma yapan Kahraman, Meclis'in 1920'den itibaren Ankara'da olduğunu, daha önce 1876'da ise İstanbul'da açıldığını belirterek, 1876'dan günümüze Türkiye'de parlamento geleneğinin bulunduğunu söyledi.

Kahraman, şöyle devam etti:

"Kadınların hayatımızdaki yeri malum. Kadınlara gereken önemi vermede, Türkiye bir büyük imtihan vermiştir. Cumhuriyet dönemimizde, 1934 yılında ilk kadın muhtar Aydın ilimizde seçilmiştir. 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı ve 1935 yılında TBMM'de 18 kadın milletvekili yer aldı. Bugün Meclisimizde 81 kadın milletvekili var. Bir kota konulmuş değil, hanımlar kendi çalışmalarıyla, normal olarak seçiliyorlar. Ayrılan bir kotanın mecburiyeti değil, kendilerinin emeklerinin ve gayretlerinin neticesidir.

15 Temmuz darbe gecesi hanımların bu kadar cesur olduğunu yakınen gördüm. En az bizim kadar cesursunuz çünkü, 15 Temmuz gecesi, 19 hanım milletvekili beraberdi ve onlardaki yürekliliği, cesareti görünce çok takdir ettim. Kadın, erkek hepimiz insanız. Elimizden geleni yapacağız ve biz insan olarak yaratılmışların en şereflisiyiz. İnsan eksenli olmalı bütün faaliyetler ve çalışmalar. Hep beraber ülkelerimizi, toplumumuzu geliştirmek, ileri götürmek durumundayız. Anneler olarak topluma yararlı evlatlar büyütmek durumundayız. Anne, baba iki kanatlı bir kuştur, biri anne biri baba, birlikte ileriye, huzura doğru koşacaklar."

- "Bombalar altında çalıştık"

TBMM'nin tarihinde ilk defa bombalandığını, 15 Temmuz'da meşum bir darbe teşebbüsü ile karşılaştıklarının altını çizen Kahraman, Meclis'e savaş uçağıyla bombaların atıldığını, helikopterlerden ateş edildiğini söyledi. Darbe girişiminin olduğunu gördükleri ilk andan itibaren Meclis'i açtıklarını ve bombalamalar altında sabaha kadar çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kahraman, ertesi gün de Meclis'in olağanüstü toplantı yaptığını, bütün grupların buna katıldığını, yayınlanan ortak deklarasyon ile "Darbeye hayır demokrasiye evet" denildiğini anımsattı.

İsmail Kahraman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabii hazin bir neticedir, oluşmadır; insanın kendi Meclis'ini bombalayacak kadar bir yanlışlık ve sapkınlık içerisinde bulunması. Bu sapkınlığa sebep olan 40 yıllık bir çalışmayla, adım adım, gerek adalet mekanizmasına, askeriyeye, hukuk ve diğer bürokratik müesseselere hulul etmesi ve eleman yetiştirerek oralarda bir paralel devlet oluşturması oldu. Bunu yapan Fetullah Gülen adında bir kişi, imam. Barış, insanlık, saygı, sevgi, bütünlük gibi sloganları önünde bir maske tutan, arkasında ise kendisinin devlet idaresine el koymasını hedefleyen bir kişidir.

Zaman içinde gelişti, ilerledi, dünyada 160'ı aşkın ülkede mektep açtı. Oradaki idarecileri yetiştirmede bir çalışma yaptı. Kendini mehdi, mesih kabul eden bir sapkın kişilik. İnsanlık için de tehlikeli. Türkiye için olan tehlikesini gördük."

Bir terör örgütü ile karşılaşıldığını ve buna Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) dediklerini ifade eden Kahraman, "Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun, ister PKK, PYD, DEAŞ olsun, neticede hepsi teröristtir ve hepsi insanlığın huzuru için düşmandır, tehlikedir. Terör günümüzde evrensel bir tehdittir. Uluslararası alanda kesin işbirliği yapılması lazımdır." diye konuştu.

-"Bütün meydanlar doldu"

Bu illegal çete mensubu hain teröristlerin bir kalkışmaya giriştiklerine vurgu yapan Kahraman, "Genelkurmay Başkanımızın, askeri birliklere, 'herhangi bir vasıta, uçak veya diğer vasıtalar kışla dışına çıkmayacak' talimatını bütün Türkiye'ye verince bir paniklemeye girdiler. Esasında darbeler sabaha karşı yapılan hareketlerdir. Yine sabaha karşı düzenlenecek olan harekatı erkene çektiler. Altı saat önceye çektiler. Halk ayaktaydı ve millet topyekun direndi. Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan halkı meydanlara çağırdı. Bütün meydanlar doldu, bütün Türkiye meydanlarda birikti. Hiçbir parti farkı gözetmeden, 'demokrasiye evet darbeye hayır' dedi." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Başkanı Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile de Yenikapı'da miting düzenlendiğini hatırlattı. Darbelerin ekonomiyi ürkütüp, sermayeyi korkuttuğuna dikkati çeken Kahraman, 15 Temmuz sonrasında hemen Pazartesi günü hayatın normale döndüğünü söyledi. Kahraman, bundan sonra Türkiye'de darbe döneminin kapandığını belirterek, Türkiye'ye çok sayıda ülkeden heyetlerin geldiğini ama "bazılarının tam manasıyla anlayamamasından dolayı geç kaldığını" vurguladı.

- Tablo hediye etti

Büyükelçi eşleri adına konuşan Nijer'in Ankara Büyükelçisinin eşi Hadıza Dan-Maradı, Türk halkının yanında, onların arkadaşı olduklarını dile getirerek, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi. Dan-Maradı,Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu ve Türk kültürü hakkında yeni şeyler öğrenmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Dan-Maradı, konuşmasının ardından Kahraman'a Nijer kadınlarının sembolü olan bir tabloyu tüm kadınlar adına hediye etti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisinin eşi Maggie More'nin görme engelli olması nedeniyle davete rehber köpeğiyle gelmesi dikkati çekerken, Slovakya'nın Ankara büyükelçisinin kadın olmasından dolayı davete eşi Dusan Turenicova katıldı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisinin eşi Marıon Erdmann da davete Türk ve Alman bayraklarının olduğu küpeyi takarak katıldı.

Kahvaltıda, TBMM Katip üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da hazır bulundu.

Büyükelçi eşleri kahvaltının ardından, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Meclis'in hasar gören yerlerini gezdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :