TBMM Başkanı Kahraman:

TBMM Başkanı Kahraman:

"(Başkanlık sistemi tartışmaları) Bir arabada iki tane şoför olmaz, kaza olur yoksa. Zannediyorum bu dönem inşallah Meclisimiz bu noktada gereken iradeyi ortaya koyacaktır" - "İlmi, iktisadi ve sosyal kalkınmamızda büyük hamlelere bizi ulaştırdınız. Siz s

RİZE (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, Bir arabada iki tane şoför olmaz, kaza olur yoksa. Zannediyorum bu dönem inşallah Meclisimiz bu noktada gereken iradeyi ortaya koyacaktır." dedi.

Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Rize Valiliği önünde organize edilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Sizinle memleketimizde, ana baba ocağımızda bir arada bulunmanın bahtiyarlığı içerisindeyim. Türkiye'mize büyük hizmetler yaptınız ve Türkiye'yi çağ ötesi noktaya doğru yürüttünüz, size şükran borçluyuz.” diye konuştu.

Bu kalkınmada Rize'nin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:

"İlmi, iktisadi ve sosyal kalkınmamızda büyük hamlelere bizi ulaştırdınız. Siz sadece bir Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri değil, aynı zamanda bütün dünyanın önder bir insanı oldunuz. Güzel bir özetlemeniz var. Bu kendine güveni ifade eden, milli kültürüne saygıyı ifade eden bir özet, diyorsunuz ki 'dünya beşten büyüktür.' Bu dünyanın önderlerinden oldunuz, önderi oldunuz ve ümidi oldunuz, sağolasınız. Nice hizmetler daha nasip olsun niyazındayım. Rize'mize büyük kalkınma sağladınız, sadece Rize için değil, topyekün Türkiye için seferber oldunuz. Bunun yanında Türkiye'mizi büyük bir badireden kurtardınız.”

Kahraman, vatandaşların, "Başkan Erdoğan" sloganları üzerine konuşmasında şunları kaydetti:

"Öyle bir hemşehrimiz var ki zaten Başkan. Bunun hukuki kalıba dönmesi de an meselesi ve hakikaten Türkiye'nin istikrar içinde kalkınması için sistem bakımından, sistem değişikliğine gidilmesi rahatlık verecektir. 'Hakimiyet tecezzi etmez.' diye bir kaide var, hakimiyet bölünmez. Bir arabada iki tane şoför olmaz, kaza olur yoksa. Zannediyorum bu dönem inşallah Meclisimiz bu noktada gereken iradeyi ortaya koyacaktır. Türkiye 15 Temmuz’da bir büyük badireyi atlattı ve Cenab-ı Hak korudu. 16 Temmuz'daki Türkiye'yi bir düşünün ne olacaktı? Bunu önlemede tek bir isim var Recep Tayyip Erdoğan. Allah razı olsun ve çalışma arkadaşlarıyla beraber nice hizmetler nasip etsin."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :